Home Nieuws Bitcoin nieuws Bitcoin (BTC) fonds van Grayscale ziet grootste instroom tot nu toe, institutionele...

Bitcoin (BTC) fonds van Grayscale ziet grootste instroom tot nu toe, institutionele beleggers krijgen trek in bitcoin

- Advertentie -

Grayscale Investments, de grote Amerikaanse cryptocurrency vermogensbeheerder, heeft in 2020 enorme hoeveelheden bitcoin (BTC) ingekocht. Afgelopen week zag het bedrijf zelfs de grootste instroom van bitcoin tot dusver.

Twitteraar ‘Grain of Salt’ meldt op 3 november dat Grayscale vorige week maar liefst 15.907 BTC, ter waarde van ongeveer $214 miljoen, heeft gekocht.

Gegevens van bybt.com tonen dat Grayscale nu maar liefst 481,712 BTC momenteel in beheer heeft. Tegen de huidige prijs, rond $13,650, komt dat op $6,5 miljard aan bitcoin uit. Als Grayscale dit tempo doorzet behaalt het bedrijf nog een half miljoen BTC voor het einde van het jaar.

Grayscale heeft momenteel in totaal meer dan $7,7 miljard aan assets under management (AUM). Naast het bitcoin fonds (GBTC) beheert het bedrijf ook fondsen voor onder andere ethereum (ETH), litecoin (LTC) en bitcoin cash (BCH).

Grayscale bracht onlangs een nieuw kwartaalrapport uit. Hierin meldt het bedrijf dat het derde kwartaal van 2020 het beste kwartaal is dat het bedrijf tot nu toe heeft meegemaakt met $1,05 miljard aan nieuwe investeringen.

Ook bracht Grayscale onlangs een nieuw onderzoek uit. Hieruit blijkt dat 55% van ondervraagden onder Amerikaanse investeerders geïnteresseerd is om in bitcoin te investeren. Dat is een toename van 36% ten opzichte van 2019 en staat voor 35 miljoen potentiele bitcoin investeerders.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Laatste nieuws
Expert analyses

Bitcoin koers gaat hard! All time high voor het grijpen?

Wat is het toch een feestje om elke week verslag te mogen doen van de ongelooflijke sprongen van de bitcoin koers. Hebben we nog...