‘Bitcoin (BTC) gaat door het dak schieten in aanloop naar Amerikaanse verkiezingen’

Octavio Marenzi, oprichter en CEO van kapitaalmanagement en consultancy firma Opimas, voorspelde onlangs dat de prijs van bitcoin (BTC) drastisch zal stijgen naarmate de onzekerheid rondom de Amerikaanse presidentsverkiezingen toeneemt.

- Advertentie -

Tegelijkertijd vreest hij voor de aandelenmarkt die mogelijk een flinke klap te wachten staat nu de onzekerheid rondom het coronavirus ook toeneemt. In een interview met Boom Bust werd Marenzi de vraag gesteld hoe hij de huidige staat van de financiële wereld voor zich ziet en wat hij voorspelt voor de toekomst. Precieze uitspraken durfde hij niet te doen maar hij gaf wel vier voorbeelden van factoren die de markt momenteel in een bepaalde richting duwen.

Allereerst benoemde Marenzi de flinke toename in de verspreiding van het coronavirus. Daarna de nieuwe plannen om geld bij te drukken van de Verenigde Staten en de nieuwe voorwaarden van de Federal Reserve, de centrale bank van het land. Ook de verkiezingen hebben volgens hem veel invloed. De huidige ontwikkelingen rondom de verkiezingen kunnen volgens hem tot een rommelig resultaat leiden waardoor de onzekerheid onder investeerders toe zal nemen. Hoewel dergelijke ontwikkelingen kunnen leiden tot het dalen van aandelen, kan het zomaar zijn dat bitcoin al winnaar uit de bus komt.

Toen het nieuws dit jaar naar buiten kwam dat er een virus vanuit China onze kant op kwam, kreeg de financiële wereld een klap. De hardste klap viel in maart die werd veroorzaakt door een zogenaamde liquiditeitscrisis. Vrijwel alle activaklassen in de wereld noteerden verliezen. Hoewel de markten nu aardig bijtrekken heerst de angst voor het virus nog steeds. Het lijkt er nu ook op dat de tweede golf vele mate heftiger is dan de eerste. Het totaal aantal geïnfecteerden is sinds maandag gegroeid naar 40 miljoen. 

Vanochtend was te zien dat bitcoin een stuk volatieler werd nadat het uitbrak boven de $12.000. Nu is de grote vraag echter over dit om een duurzame uitbraak gaat of dat we hier te maken hebben met een fake out. Sommige analisten zijn er niet helemaal van overtuigd, zoals je hier kan lezen.

- Advertentie -
Ad
SATOS
Reviewed
€16.183,40 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€15.904,70 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€15.956,00 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€15.991,00 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€16.028,00 Kopen
Laatste nieuws

“Bitcoin” zoekopdrachten in Nederland op hoogste punt sinds 2017, komt de...

0
Bitcoin (BTC) brak onlangs zijn recordprijs die in 2017 gevestigd werd. Het nieuwe record ging gepaard met enorme sprongen in de afgelopen maanden, dit...
- Advertentie -
Expert analyses

Bitcoin koers dipt omlaag! Tijd voor paniek of voor nieuwe kansen?!

Het lijkt de afgelopen 24 uur wel alsof Pietje Paniek heel veel broertjes en zusjes heeft gekregen. De bitcoin koers heeft zich tot op...