Koop nu het goedkoopst bitcoin bij Bitvavo

Bitcoin (BTC) halving kan niet zijn ingeprijsd volgens analist

Het is zover. De Bitcoin (BTC) halving is voltooid. Het effect van de halving zal direct gevoeld worden door de miners op de Bitcoin blockchain. De halving zorgt er namelijk voor dat zij voor hun harde werk nog maar 50% van hun beloning krijgen. De beloning die zij ontvangen voor het ontdekken van een nieuw block is nu 6,25 BTC. Maar zal dit ook daadwerkelijk effect hebben op de koers van bitcoin? Velen zeggen dat de halving allang ingeprijsd is, waardoor de koers niet veel zal gaan doen. Maar is dit wel zo?

Een grote analist en investeerder zegt op Twitter dat de halving niet ingeprijsd is of kan zijn. Bijay Boyapati legt dit uit. Hij geeft aan dat bitcoin iets anders is dan de traditionele financiële producten en heeft verder geen onderliggende waarde zoals eigen vermogen. Aandelen hebben dit wel. Verder keert bitcoin ook geen periodieke rente uit als obligaties. Het past niet in het traditionele beeld van financiële titels, waardoor het onmogelijk is zo’n evenement in te prijzen. Hij zegt:

“In financiën verwijst de term “ingeprijsd” naar de vraag of informatie die van invloed is op de toekomstige potentiële kasstroom van een inkomstengenererend actief. […] Bitcoin heeft geen cashflows.”

- Advertentie -

Boyapati voegt hieraan toe dat de halving van bitcoin ervoor zorgt dat simpelweg de balans in het aanbod en de vraag zal worden verbroken. Doordat de vraag gelijk blijft of misschien zelfs hoger zal worden, maar het aanbod omlaag zal gaan, zal dit ervoor kunnen zorgen dat de koers zal stijgen. Je kan echter niet voorspellen wanneer een nieuw evenwicht precies bereikt wordt, waardoor het onmogelijk is dat de halving vooraf is ingeprijsd, aldus Boyapati.

Een andere bekende analist, genaamd PlanB, heeft rondom de halving een model ontworpen waarmee hij koersdoelen van bitcoin zou kunnen voorspellen. Dit model heet het stock-to-flow model. Het model is tot nu toe in 95% van de gevallen correct. Dit model voorspeld een niveau van tussen de $55.000 en $100.000 in de komende maanden na de halving.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€11.099,00 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.115,10 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€11.172,60 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€11.184,70 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€11.274,10 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€11.099,00 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.115,10 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€11.172,60 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€11.184,70 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€11.274,10 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers zal flink door bulls moeten worden verdedigd!

Hoeveel nieuws is er in een paar uur te verwerken? BitMEX zit in de problemen na zware aanklachten van de Amerikaanse toezichthouder (CFTC) en...