Discussier met alle crypto insiders via Telegram

Bitcoin (BTC) handelsafdelingen bij grote banken binnen een paar jaar de norm, zegt Novogratz

Michael Novogratz, CEO van Galaxy Digital, zegt dat alle grote banken over een paar jaar een eigen handelsafdeling voor cryptocurrencies als bitcoin (BTC) zullen hebben. Dat zegt de bekende bitcoin-bull tijdens een interview met Barron’s op 10 juli.

Volgens de miljardair zitten we momenteel midden in een revolutie en dat geeft bitcoin “wind in de rug:”

Bitcoin gaat over systeemverandering, toch? Satoshi schreef zijn white paper omdat hij zei “ik vertrouw de kern gewoon niet meer. Ik wil verandering.” Als je tijd doorbrengt met de hele crypto-gemeenschap, van Vitalik en de Ethereum-gemeenschap tot elke van hen, het gaat het om een rechtvaardigere wereld, om meer vrijheid in de wereld. Het gaat over systeemverandering. En we hebben hier een revolutie gaande tussen Black Lives Matter en mensen die op zoek zijn naar het economisch onrecht wat COVID heeft blootgelegd.

- Advertentie -

Novogratz meldt dat dat hij hoopt dat bitcoin binnenkort eindelijk weer $10.000 zal doorbreken:

Ik denk dat Bitcoin het goed doet. Ik hoop en bid dat we boven de $10.000 komen, want ik denk dat zodra we boven de $10.000 komen, we snel naar $14.000 gaan, en het zou mijn portemonnee een stuk gelukkiger maken en mijn klanten een stuk gelukkiger.

De CEO zegt ook dat bitcoin momenteel nog moeilijk te kopen is en dat weerhoudt veel institutionele investeerders ervan om de markt in te stappen, ook al begint dit langzamerhand toe te nemen:

Ze moeten hetzelfde proces van operationele due diligence doorlopen, hun documenten controleren en met hun investeerders praten. Het is een langzaam proces om mensen aan boord te krijgen om dit te institutionaliseren, en dus terwijl er instellingen komen, wordt het nog steeds gedomineerd door particulieren. Ik denk dat je dat zult zien verschuiven in de komende twee tot drie jaar.

Als laatst zegt Novogratz dat er twee redenen zijn waarom instellingen de markt zullen instappen: de groei van de stablecoin markt en een toenemende vraag ernaar door klanten. Volgens Novogratz zullen binnen een paar jaar alle grote banken een handelsafdeling voor crypto hebben:

Stablecoins zijn nu meer dan $10 miljard waard, maar ze groeien exponentieel. De Fed overweegt deel te nemen aan enkele van deze programma’s.

Bitcoin groeit, klanten als Paul Tudor Jones doen mee. Dus als u het hoofd van de valutahandel bent bij Goldman Sachs, of bij Barclays of Deutsche Bank… op een gegeven moment zullen je klanten vragen: “Waarom kan ik goud met jullie verhandelen, maar moet bitcoin met iemand anders?”

Het is gek dat ik je binnen een seconde een plaatje kan sturen via mijn WhatsApp met alle duizenden pixels die beide kanten op gaan, maar ik kan geen geld naar je sturen. Ik bedoel, ik kan op sommige gecentraliseerde apps zoals Venmo kleine hoeveelheden sturen.

Dus we zullen eerder vroeger dan later een gedigitaliseerde valuta hebben. COVID versnelt dat, China versnelt dat, dus ik denk dat het twee tot vijf jaar duurt, elk van de grote banken krijgt een cryptobureau, want dat zal nodig zijn.

Onlangs adviseerde Novogratz mensen om meer in goud te stoppen dan in bitcoin vanwege de volatiliteit. Toch verwacht hij dat bitcoin beter zal presteren.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€10.825,00 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€10.870,40 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€10.907,40 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€10.912,70 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€11.027,50 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€10.825,00 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€10.870,40 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€10.907,40 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€10.912,70 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€11.027,60 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers zal flink door bulls moeten worden verdedigd!

Hoeveel nieuws is er in een paar uur te verwerken? BitMEX zit in de problemen na zware aanklachten van de Amerikaanse toezichthouder (CFTC) en...