Bitcoin (BTC) zal beter presteren dan goud, maar stop meer in goud dan bitcoin, zegt Novogratz

Galaxy Digital CEO Mike Novogratz is weer bullish over bitcoin (BTC), maar deze keer adviseert de miljardair mensen juist minder te investeren in bitcoin en meer in de goudmarkt.

Novogratz was te gast bij CNBC’s Fast Money op 8 juli. Tijdens het interview wordt de ervaren investeerder gevraagd welke asset hij denkt het beter zal doen: bitcoin of goud?

Ik denk dat bitcoin beter zal presteren dan goud, omdat we nog vroeg in de adoptiecyclus zitten.

Novogratz is van mening dat bitcoin nog veel meer waard zou zijn als het niet zo moeilijk was om te kopen, maar daar komt langzamerhand verandering in:

Bitcoin is nog steeds moeilijk te kopen, als het gemakkelijk was om te kopen, zou het een stuk hoger staan.

Er werken steeds meer mensen om het kopen gemakkelijker te maken. Fondsen worden opgezet, bewaring wordt gedaan, en op een gegeven moment zullen we een ETF (exchange-traded fund) krijgen.

Desondanks adviseert Novogratz investeerders minder in bitcoin te stoppen en meer in goud:

Ik heb het gevoel dat bitcoin het veel beter doet, maar ik zou mensen vertellen dat ze veel minder bitcoin dan goud moeten hebben vanwege de volatiliteit.

Momenteel printen centrale banken, waaronder de Federal Reserve, enorme hoeveelheden geld ter ondersteuning van de aandelenmarkt vanwege de coronacrisis. Novogratz noemt de huidige macro situatie “perfect” voor goud.

De Federal Reserve en centrale banken over de hele wereld blijven geld printen – meer geld, meer geld, meer geld. En dus zal goud de oude records, $1.950 of zoiets, voorbij schieten en het zal blijven doorgaan. Ik denk dat we pas net aan deze beweging zijn begonnen.

Tevens zegt Novogratz dat de huidige situatie leidt tot irrationele prijzen op de aandelenmarkt, zoals de aandelenkoers van Tesla.

We bevinden ons in een irrationele uitbundige zone op de markten, maar het is moeilijk te achterhalen waar dat ophoudt. We zitten in een zeepbel.

Ook glipte Novogratz ertussen wie hij denkt dat de volgende Amerikaanse presidentiële verkiezingen zal winnen:

Ik denk dat Biden zal winnen met een overweldigende meerderheid.

Eind vorige maand zei Novogratz dat de koers van bitcoin “snel de $14.000 en $20.000” zal zien.

Vergelijk de beste bitcoin aanbieders
Ad
Bitvavo
€38.819,80 Kopen
1
Bitcoinmeester
€39.104,30 Kopen
2
Litebit
€39.182,20 Kopen
3
SATOS
€39.489,80 Kopen
Meer nieuws

Ethereum (ETH) ziet nog een project (deels) vertrekken, 1inch stapt over naar Binance

De gedecentraliseerde exchange aggregator 1inch heeft aangekondigd uit te gaan breiden naar de Binance Smart Chain (BSC). Terwijl het goed nieuws is voor 1inch...

Bitcoin koers valt terug, tijd om orders te vullen?

Nadat bitcoin de top neerzette net boven de $58.000 zagen we direct een scherpe terugval. Zondagavond had ik met een aantal Insiders een gesprek...

Buy the dip: Grote investeerders blijven bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) kopen

De koersen kregen de afgelopen dagen flinke klappen en bitcoin (BTC) toonde ook gisteren nog een wat slappe indruk. De correctie die bitcoin duizenden...

Bitcoin koers aardig volatiel! Madelon bespreekt de redenen in een nieuwe Madelon Praat

De bitcoin koers beweegt met aardig wat volatiliteit en onlangs piekte de koers net even boven die van goud uit. Vervolgens werd weer een...

Oxygen houdt exclusieve AMA sessie met Crypto Insiders, ontvangt grote investering en organiseert token sale!

Oxygen (OXY) wil binnenkort de decentralized finance, of DeFi-, markt naar het grote publiek brengen. Het project heeft zojuist een investering van $40 miljoen...

Chainlink (LINK) voert grote update door en dat brengt deze voordelen met zich mee!

Chainlink onthult op 24 februari Off-Chain Reporting (OCR). Het is de grootste herziening van het netwerk sinds de lancering op Ethereum (ETH) in 2019,...