Timo Bult Timo Bult
19/07/2020 15:44 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 19/07/2020 15:44

Bitcoin (BTC) handelt weer licht neerwaarts, analist van de Poppe is bullish

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) handelt weer licht neerwaarts, analist van de Poppe is bullish

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De afgelopen 24 uur is er weinig verrassends gebeurt met de bitcoin (BTC) koers. Bitcoin handelt licht neerwaarts nadat het de 4-uurs 50-, en 100-Moving Average (MA) kon testen. Een analist heeft echter onlangs aangegeven alsnog bullish te zijn over bitcoin, ondanks het saaie en licht bearishe koersverloop van de afgelopen dagen.

Bitcoin (BTC) rondom de middellijn van Bollinger Bands

Terwijl de Bollinger Bands steeds dichter naar elkaar toe bewegen als gevolg van de lage volatiliteit, was er ook de afgelopen 24 uur geen volatiliteit te bekennen. Bitcoin kon gisteren nog even boven de middellijn van de Bollinger Bands komen maar handelt er nu weer vlak onder.
Bitcoin zette de neerwaartse trend gisteren aan het eind van de middag in nadat het een high kon bereiken van $9.207. Maar gezien de vrij lange upper shadow, die wordt gevormd wanneer een candle even kan pieken maar de koers vervolgens weer terugzakt, bleek de verkoopdruk hier relatief groot.
De koers blijft dus onder de $9.200 en boven de $9.100 handelen. Naast de constant afnemende volatiliteit nam ook het handelsvolume weer verder af. Kortom, het blijft wachten op een grote move. Deze kan wellicht worden aangesticht door de traditionele markten die morgen weer openen. Daarnaast stelde een onderzoeker van Ecoinometrics onlangs dat dit ook kan worden veroorzaakt door enkele whales die een grote order plaatsen.

Analist Michaël van de Poppe is bullish

Ondertussen verwacht de bitcoin-analist Michaël van de Poppe dat bitcoin uiteindelijk weer richting de $9.300 zal gaan stijgen nadat de support bij $9.000 nogmaals wordt getest. In een onlangs verschenen analyse zei hij:

“Dus hoogstwaarschijnlijk zullen we opnieuw een afwijzing zien bij $9.170 en dan nog een test van de support. Vervolgens ga ik ervan uit dat we naar $9.000 gaan en daar blijven. Een uitbraak uit deze structuur zal waarschijnlijk leiden tot de rally naar $9.300, daarna een nieuwe test en weer een voortzetting…”

Daar voegt hij aan toe dat in het geval van een uitbraak boven de $10.000, we weer flinke stijgingen zullen gaan zien:

“Ik denk dat als we met $ 10.000 naar de bovenkant stijgen, we klaar zijn met de neerwaartse druk en we niveaus zullen zien die we een paar jaar niet hebben gezien. “

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie