Bitcoin kopen? Momenteel het goedkoopst bij Bitvavo

Bitcoin (BTC) Hash Ribbon springt mogelijk volgend weekend op “Buy”

Na de halving afgelopen mei werden de opbrengsten van bitcoin (BTC) miners door de helft gehakt. Dit zorgde er uiteindelijk voor dat veel miners hun oudere rigs uit moesten zetten doordat zij simpelweg geen winst meer konden maken.

De Bitcoin hash rate, de rekenkracht van het netwerk, zakte zodoende ver terug. Maar de difficulty adjustment, of aanpassing van de moeilijkheidsgraad, zorgde er vervolgens voor dat het voor miners weer iets makkelijker werd. Hierdoor konden veel miners weer aan de slag.

- Advertentie -

Het herstel van de hash rate is goed zichtbaar. Het zou een indicatie kunnen zijn dat miners alsnog veel vertrouwen hebben in de toekomst van Bitcoin en dus weer aan de slag gaan. Op basis van de hash rate is er daarnaast ook een indicator ontwikkeld die kan worden gebruikt in combinatie met de bitcoin koers.

Bitcoin Hash Ribbon binnenkort op groen?

De Bitcoin Hash Ribbon is een indicator die is gebaseerd op zowel de hash rate als de bitcoin prijs. Volgens Charles Edwards van capriole.io kan deze indicator volgend weekend al een “Buy” signaal af gaan geven:

Hash Rate “Recovery” ziet eruit alsof het volgend weekend kan gebeuren met de @PrestonPysh-voorspellingstechniek!

Het Hash Ribbon “Buy” -signaal vereist prijsmomentum om vanaf hier te verbeteren, dus het kan iets langer duren dan een week.

Eerdere Buy-signalen leden tot aardige stijgingen. Zo werd in januari 2019 een Buy-signaal afgegeven waarna de koers van ongeveer $3.700 naar een piek van $14.000 steeg. In december 2019 werd eenzelfde signaal afgegeven waarna de koers van $7.400 naar een piek van $10.400 steeg.

Het is natuurlijk geen gegeven dat een Buy-signaal ook daadwerkelijk betekent dat de bitcoin koers zal gaan stijgen. Wel is het een bullish signaal te noemen gezien het verleden. Voor de bulls ligt er echter nog een flink obstakel op de weg omhoog, namelijk de $10.000.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.157,84 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.228,21 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€9.237,15 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.237,38 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€9.276,05 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.276,05 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€9.157,84 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.228,21 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€9.237,15 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€9.237,38 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers bullish of bearish? The big squeeze

Wat leven we toch in een turbulente periode! Waar je vandaag denkt 'Ah, zit dat zo!', moet je oppassen dat je morgen niet compleet...