Timo Bult Timo Bult
21/06/2020 09:51 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/06/2020 09:51

Bitcoin (BTC) Hash Ribbon springt mogelijk volgend weekend op "Buy"

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) Hash Ribbon springt mogelijk volgend weekend op

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Na de halving afgelopen mei werden de opbrengsten van bitcoin (BTC) miners door de helft gehakt. Dit zorgde er uiteindelijk voor dat veel miners hun oudere rigs uit moesten zetten doordat zij simpelweg geen winst meer konden maken.
De Bitcoin hash rate, de rekenkracht van het netwerk, zakte zodoende ver terug. Maar de difficulty adjustment, of aanpassing van de moeilijkheidsgraad, zorgde er vervolgens voor dat het voor miners weer iets makkelijker werd. Hierdoor konden veel miners weer aan de slag.
Het herstel van de hash rate is goed zichtbaar. Het zou een indicatie kunnen zijn dat miners alsnog veel vertrouwen hebben in de toekomst van Bitcoin en dus weer aan de slag gaan. Op basis van de hash rate is er daarnaast ook een indicator ontwikkeld die kan worden gebruikt in combinatie met de bitcoin koers.

Bitcoin Hash Ribbon binnenkort op groen?

De Bitcoin Hash Ribbon is een indicator die is gebaseerd op zowel de hash rate als de bitcoin prijs. Volgens Charles Edwards van capriole.io kan deze indicator volgend weekend al een “Buy” signaal af gaan geven:

Hash Rate “Recovery” ziet eruit alsof het volgend weekend kan gebeuren met de @PrestonPysh-voorspellingstechniek!

Het Hash Ribbon “Buy” -signaal vereist prijsmomentum om vanaf hier te verbeteren, dus het kan iets langer duren dan een week.


Eerdere Buy-signalen leden tot aardige stijgingen. Zo werd in januari 2019 een Buy-signaal afgegeven waarna de koers van ongeveer $3.700 naar een piek van $14.000 steeg. In december 2019 werd eenzelfde signaal afgegeven waarna de koers van $7.400 naar een piek van $10.400 steeg.
Het is natuurlijk geen gegeven dat een Buy-signaal ook daadwerkelijk betekent dat de bitcoin koers zal gaan stijgen. Wel is het een bullish signaal te noemen gezien het verleden. Voor de bulls ligt er echter nog een flink obstakel op de weg omhoog, namelijk de $10.000.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Advertentie
Advertentie