Timo Bult Timo Bult
24/01/2021 07:33 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/01/2021 07:33

Bitcoin (BTC) heeft enorm opwaarts potentieel, zegt legendarische investeerder Bill Miller

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) heeft enorm opwaarts potentieel, zegt legendarische investeerder Bill Miller

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De bekende Amerikaanse investeerder Bill Miller heeft zich weer positief uitgelaten over bitcoin (BTC). Dit keer deed hij dat in een brief waarin hij terugblikt op het laatste kwartaal van 2020. In de brief noemt hij het niet bezitten van bitcoin “een enorme vergissing.”
De brief, voornamelijk gericht aan grote investeerders die wellicht nog niet zo bekend zijn met bitcoin, begint met een korte uitleg over wat bitcoin precies is. Vervolgens noemt Miller enkele redenen op waarom een investeerder in ieder geval een beetje bitcoin zou moeten bezitten:

“Bitcoin is in 8 van de afgelopen 10 kalenderjaren de best presterende asset geweest en de prestaties op jaarbasis hebben de op een na beste performer, de Nasdaq, het afgelopen decennium met een factor tien weggeblazen. Het niet bezitten van Bitcoin zou een enorme vergissing zijn, en we verwachten dat dit zo zal blijven. Een candlestick-grafiek op de lange termijn laat ondanks aanzienlijke volatiliteit steeds hogere dieptepunten zien, wat duidelijk de groeiende vraag weergeeft van langetermijnhouders die bereid zijn de schommelingen te tolereren.”

De investeerder, die een geschat vermogen van $500 miljoen heeft, gaat verder met te stellen dat er een track record van 12 jaar is wat bewijst dat er een toenemende vraag naar bitcoin is. Volgens de investeerder groeit de vraag daarnaast steeds sneller dan het aanbod, wat de stijgende bitcoin koers verklaart.
Bitcoin heeft gezien de groeiende vraag ten opzichte van het aanbod dan ook nog heel veel ruimte om te groeien, zo stelt Miller:

“Gegevens van de Wereldbank, het IMF (Internationaal Monetair Fonds) en de OESO (Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling) suggereren dat de totale hoeveelheid geld in de wereld eind 2020 meer dan $130 biljoen bedroeg. Met een marktkapitalisatie van $700 miljard vertegenwoordigt Bitcoin ongeveer de helft van een procent van alle boekhoudsystemen ter wereld, ondanks enkele duidelijke voordelen ten opzichte van hen.”

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie