Kevin Schijven Kevin Schijven
28/03/2021 18:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 28/03/2021 18:45

‘Bitcoin (BTC) heeft onderliggende waarde en de dollar juist niet,’ zegt voormalig OCC hoofd

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) heeft onderliggende waarde en de dollar juist niet, zegt voormalig OCC hoofd

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Brian Brooks, de voormalig acting controller van de Office of the Comptroller of the Currency (OCC), was onlangs zeer lovend over cryptocurrencies als bitcoin (BTC) in een interview met CNBC. De OCC is een onafhankelijk bureau binnen het Amerikaanse ministerie van Financiën die toezicht houdt op alle nationale banken in de Verenigde Staten.

Joseph Kernen, presentator van CNBC’s Squawk Box, citeert Jerome Powell, voorzitter van de Amerikaanse centrale bank. Powell beweerde onlangs dat bitcoin door “niets wordt ondersteund.” Brooks weerlegt dit door te zeggen dat juist de dollar door niets wordt ondersteund, maar cryptocurrencies wel:

“Het punt dat ik eigenlijk wil maken, is dat de dollar misschien niet echt door iets wordt ondersteund. Maar cryptocurrencies worden eigenlijk wel door iets ondersteund. Ze worden ondersteund door onderliggende netwerken, en wat je koopt als je een crypto-token koopt, bitcoin of iets anders, je koopt een stuk van een financieel netwerk dat is gebouwd om van alles af te handelen.”

Volgens Brooks is het massaal bijdrukken van fiatvaluta door centrale banken een van de voornaamste redenen dat zo veel mensen naar bitcoin overstappen:

 “Het afgelopen jaar is het aanbod van de dollar met 40% toegenomen. Als je dat doet, in een wereld van vraag en aanbod, betekent het dat de dollar minstens 40% minder goed oppotmiddel is dan een jaar geleden. En dat is een van de redenen waarom mensen overstappen op bitcoin. Ik geloof in de wijsheid van menigten. Ik denk dat menigten je vertellen dat deze netwerken de plek zijn waar de financiën in de toekomst naartoe gaan. Ik wil daar onderdeel van zijn.”

Onlangs zei miljardair-investeerder Ray Dalio dat als bitcoin te groot wordt, de overheid het “zeer waarschijnlijk” zal verbieden. Brooks is het daar niet mee eens en hij vergelijkt de situatie met Uber:

 “Onthoud dat elke burgemeester en elke taxibedrijf in Amerika Uber probeerde tegen te houden. Maar 50 miljoen Amerikanen wilden het en nu hebben we het. Het zal hetzelfde zijn met crypto.”

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie