Timo Bult Timo Bult
28/11/2019 07:44 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 28/11/2019 07:44

Bitcoin (BTC) herstelt en test de $7.700, crypto-markt kleurt groen

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Traders verwachten dat de koers van bitcoin in de komende week flink zal stijgen, maar hoe hoog?

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De bitcoin (BTC) koers wist sinds gisterochtend aardig te herstellen. Zo handelt bitcoin weer boven de uurlijkse 50-, 100- en 200-Moving average’s (MA). Naast BTC kleuren ook de top 10 altcoins vandaag groen.
Ethereum (ETH) staat 3,3% in de plus en stijgt daarmee naar een waarde van $153,40, aldus CoinMarketCap. Ripple’s XRP (XRP) staat 2,5% in de plus en is $0,2269 waard. Bitcoin is volgens CoinMarketCap de grootste stijger van de top 10. Na een stijging van 5% is BTC nu $7.554 waard.
Al met al nam de totale marktkapitalisatie in de afgelopen 24 uur toe met $4,2 miljard en zijn alle cryptocurrencies bij elkaar nu $204,9 miljard waard. De bitcoin dominantie neemt iets toe en staat op 66,6%.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin (BTC)

Gisterochtend was te zien dat bitcoin binnen een dalend driehoekspatroon handelde op de uurlijkse grafiek van cryptocurrency-exchange Coinbase. Een uitbraak was daardoor een mogelijkheid. Uiteindelijk brak BTC aan de onderzijde uit en vormde het een low bij $6.850. Vanaf dat punt wist bitcoin echter behoorlijk te herstellen.
Zo brak het de weerstand bij $7.000, de 50- en 100-MA en uiteindelijk de $7.400. Bitcoin wist ten slotte door te stijgen naar de weerstand bij $7.700 waar het weerstand tegenkwam. Vervolgens zakte BTC terug naar de nu support bij $7.400 waarboven het tot nu toe stand lijkt te houden.
Op het moment van schrijven wordt bitcoin voor $7.545 verhandeld op Coinbase. Voor de bulls ligt het eerstvolgende obstakel bij $7.700. Boven dit prijsniveau bevindt zich een weerstandsgebied tussen de $7.900 en $8.000 waar BTC mogelijk stevige weerstand tegen kan komen. De $7.400 is op dit moment de dichtstbijzijnde support. Zakt de koers hier doorheen dan is er weinig support tot de $7.000.
Waar onze analist David van Ineveld de afgelopen weken nog aangaf niet veel interesse te hebben in het openen van bitcoin long-posities, hij vooral heel voorzichtig was en wachtte op een confirmerende move, heeft hij op dit moment wel interesse. Lees gauw verder in zijn gloednieuwe bitcoin (BTC) koersanalyse! 
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Grote cryptowet aangenomen in VS, 'enorme verschuiving voor crypto'
Grote cryptowet aangenomen in VS, ‘enorme verschuiving voor crypto’
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
Bitcoin Cash (BCH) vindt belangrijk steunniveau en nadert omslagpunt
Bitcoin bullmarkt voorbij? Voorspeller van 2018 crash waarschuwt voor top
Peter kocht 's werelds eerste
Peter kocht ’s werelds eerste “Bitcoin Lamborghini” voor slechts €106
Advertentie