Bitcoin (BTC) herstelt na dip, “Binance-effect” zorgt voor stijging van 130% TFUEL

Het driehoekspatroon dat bitcoin (BTC) de afgelopen dagen vormde houdt op dit moment nog steeds stand. Wel zit bitcoin op de kortere termijn in een dalend trendkanaal waarin het mogelijk opnieuw naar de support-lijn van het driehoekspatroon zal dalen.

Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin (BTC) op CoinMarketCap $7.978 na iets meer dan 5% te zijn gestegen in de laatste 24 uur.

Gisteren zakte de koers terug tot de support-lijn van een stijgend driehoekspatroon dat bitcoin de afgelopen dagen vormde. Deze support werd gevonden op $7.467, waarna BTC weer begon te stijgen. Daarmee handhaaft het voor nu het driehoekspatroon.

Wel vormt de koers op de kortere termijn een dalend trendkanaal met steeds lagere highs en lows. Ook dit trendkanaal houdt voor nu stand aangezien de cryptocurrency op dit moment lijkt te pieken op $7.984, wat iets lager is dan de vorige piek op $8.044.

Het is daardoor mogelijk dat bitcoin opnieuw de support-lijn van het driehoekspatroon gaat testen, welke nu op ongeveer $7.650 ligt. Om de koers naar de volgende resistance te stuwen dienen de bulls de koers eerst uit het trendkanaal te breken. Lukt dit, dan ligt de volgende belangrijke resistance op $8.000. De resistance-lijn van het driehoekspatroon ligt op ongeveer $8.300.

Crypto markt kleurt weer groen

Vrijwel de gehele top 10 cryptocurrencies op basis van marktkapitalisatie kleurt op dit moment groen. Opvallende stijgers binnen de top 10 zijn litecoin (LTC) dat met een waarde van $94,57 bijna 10% in de plus staat, en bitcoin cash (BCH) dat ruim 9,3% in de plus staat met een waarde van $413,69.

Een opvallende stijger is TFUEL, de cryptocurrency van het project dat een gedecentraliseerde videostreamingdienst ontwikkelt. Cryptocurrency-exchange Binance is de aanstichter van de enorme stijging (+130%), echter is de verwachting dat het “Binance-effect” snel zal vervagen voor de altcoin.

Heb je de wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van David afgelopen maandag gelezen? Je wilt ‘m niet missen! Lees ‘m alsnog hier!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Vergelijk de beste bitcoin aanbieders
Ad
SATOS
€30.389,10 Kopen
1
Bitvavo
€29.859,50 Kopen
2
Litebit
€30.130,60 Kopen
3
Bitcoinmeester
€30.156,60 Kopen
Meer nieuws

Bitcoin fondsbeheerder Grayscale groeide met maar liefst 900% in 2020 en blijft in 2021 veel inkopen

Grayscale Investments, de grote Amerikaanse cryptocurrency vermogensbeheerder, heeft een zeer succesvol 2020 achter de rug. De totale hoeveelheid van assets under management (AUM) is...

Bitcoin (BTC) consolideert verder en levert in op altcoins, deze top 10 altcoin kan als enige stijgen

De koersen van de top 10 cryptocurrencies kleuren vandaag over het algemeen rood maar een van de altcoins kan alsnog flink stijgen. Daarnaast ontbreekt...

DeFi update: Volumes breken records en OCC hoofd Brian Brooks zegt dat banken zich moeten klaarmaken

De decentralized finance (DeFi) markt begint weer hard te groeien. Volgens DeFi Pulse zit nu voor het eerst meer dan $23 miljard aan cryptocurrencies...

Aantal bitcoin (BTC) wallets met meer dan 1.000 BTC bereikt nieuw hoogtepunt, wat zegt dit?

De bitcoin (BTC) adoptie is zich in volle gang aan het ontwikkelen. Naast het feit dat er onder andere in Nederland steeds vaker gezocht...

Bitcoin schuldeisers in Mt. Gox rechtszaak krijgen optie voor een schikking, wat houdt dit in?

Schuldeisers in de rechtszaak omtrent de failliete cryptocurrency-exchange Mt. Gox krijgen de mogelijkheid om (een deel van) hun bitcoin (BTC) te ontvangen voordat de...

Polkadot (DOT) 100% in de plus, EOS (EOS) oprichter stapt op en meer nieuws van deze week

De week zit er alweer op! Er is veel gebeurd, van een hevige correctie van de koersen tot een nieuwe binnenkomer in de top...