Timo Bult Timo Bult
24/05/2019 08:42 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/05/2019 08:42

Bitcoin (BTC) herstelt na dip, "Binance-effect" zorgt voor stijging van 130% TFUEL

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Het driehoekspatroon dat bitcoin (BTC) de afgelopen dagen vormde houdt op dit moment nog steeds stand. Wel zit bitcoin op de kortere termijn in een dalend trendkanaal waarin het mogelijk opnieuw naar de support-lijn van het driehoekspatroon zal dalen.
Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin (BTC) op CoinMarketCap $7.978 na iets meer dan 5% te zijn gestegen in de laatste 24 uur.
Gisteren zakte de koers terug tot de support-lijn van een stijgend driehoekspatroon dat bitcoin de afgelopen dagen vormde. Deze support werd gevonden op $7.467, waarna BTC weer begon te stijgen. Daarmee handhaaft het voor nu het driehoekspatroon.
Wel vormt de koers op de kortere termijn een dalend trendkanaal met steeds lagere highs en lows. Ook dit trendkanaal houdt voor nu stand aangezien de cryptocurrency op dit moment lijkt te pieken op $7.984, wat iets lager is dan de vorige piek op $8.044.
Het is daardoor mogelijk dat bitcoin opnieuw de support-lijn van het driehoekspatroon gaat testen, welke nu op ongeveer $7.650 ligt. Om de koers naar de volgende resistance te stuwen dienen de bulls de koers eerst uit het trendkanaal te breken. Lukt dit, dan ligt de volgende belangrijke resistance op $8.000. De resistance-lijn van het driehoekspatroon ligt op ongeveer $8.300.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Crypto markt kleurt weer groen

Vrijwel de gehele top 10 cryptocurrencies op basis van marktkapitalisatie kleurt op dit moment groen. Opvallende stijgers binnen de top 10 zijn litecoin (LTC) dat met een waarde van $94,57 bijna 10% in de plus staat, en bitcoin cash (BCH) dat ruim 9,3% in de plus staat met een waarde van $413,69.
Een opvallende stijger is TFUEL, de cryptocurrency van het project dat een gedecentraliseerde videostreamingdienst ontwikkelt. Cryptocurrency-exchange Binance is de aanstichter van de enorme stijging (+130%), echter is de verwachting dat het “Binance-effect” snel zal vervagen voor de altcoin.
Heb je de wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van David afgelopen maandag gelezen? Je wilt ‘m niet missen! Lees ‘m alsnog hier!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie