Timo Bult Timo Bult
16/06/2020 06:43 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 16/06/2020 06:43

Bitcoin (BTC) herstelt na duik onder $9.000, cardano (ADA) bijna 10% in de plus

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) herstelt na duik onder $9.000, cardano (ADA) bijna 10% in de plus

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De bitcoin (BTC) koers zakte gisteren uit een symmetrische driehoek en dook hierdoor onder de $9.000. De uitbraak naar beneden toe kreeg in de loop van de dag echter een ietwat onverwachte wending. Bitcoin kon namelijk vanaf een belangrijk support-niveau weer volledig herstellen!

Bitcoin (BTC) vindt support en herstelt

De daling, die in de nacht van 14 op 15 juni inzette, bracht bitcoin terug tot onder de $9.000. Een low werd gevormd bij $8.895 op cryptocurrency-exchange Coinbase, vanaf waar de koers weer redelijk snel een stijging in kon zetten nadat de markt op de kleinere tijdsframes oversold raakten.
Daarbij moet gezegd worden dat zich hier ook de support-lijn van een symmetrisch driehoekspatroon bevindt waarin bitcoin sinds begin mei binnen handelt. De koers bevindt zich al redelijk ver in de punt van dit patroon, waarmee een uitbraak steeds aannemelijker begint te worden.
Bitcoin kon dus weer herstellen en steeg zodoende naar een high van $9.590. Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $9.478. De koers lijkt op dit moment dan ook de weerstand bij $9.400 te testen, waar het de afgelopen dagen lange tijd zijwaarts onder handelde. Bij $9.600 ligt het volgende obstakel.
BTC lijkt de weg omhoog voor nu niet door te kunnen zetten. De weerstand is hier sterk mede doordat de 4-uurs 50, en 100-Moving Average (MA) zich in dit prijsgebied bevinden. Tevens bevindt zich hier ook de 200-uurs MA. De komende uren wordt wellicht al duidelijk of bitcoin zijn weg omhoog voort kan zetten.

Cardano (AD) stijgt weer flink

Op dit moment kleurt de gehele top 10 cryptocurrencies op basis van marktkapitalisatie groen. Ethereum (ETH) stijg 3,1 procent en is $231 waard. Ripple (XRP) ziet een stijging van 3,5 procent en is nu $0,1915 waard.
Op plek 10 is daarnaast een grote stijger te vinden; cardano (ADA). De altcoin werd eerder nog uit de top 10 gestoten maar kan met een stijging van 9,7 procent weer de top binnen stijgen.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie