Bitcoin (BTC) het populairst onder grote Europese investeerders die overwegen in te stappen

Steeds meer beleggers beginnen open te staan voor cryptocurrencies. Uit een recent onderzoek van Cointelegraph Consulting blijkt dat een groot aantal van de ondervraagde investeerders of al crypto heeft, of van plan is erin te investeren.

- Advertentie -

De afgelopen tijd lijkt er een nieuwe trend op gang te komen. Bedrijven als Square en MicroStrategy besloten bitcoin (BTC) te kopen als onderdeel een nieuwe strategie omtrent hun reserves. De overtuiging is dat bitcoin bescherming kan bieden tegen de verwachte hoge inflatie als gevolg van de geldprinterij van onder andere de Amerikaanse overheid.

De acht onderzoekers achter het onderzoek ondervroegen 55 Europese investeerders. Deze investesteerders hebben ongeveer $720 miljard onder beheer en zijn dus relatief grote spelers te noemen. Uit de vragenlijst kwamen een aantal interessante resultaten.

Van de 55 investeerders zegt 36% al “door blockchain-geïnspireerde activa” te bezitten. Dit kan zowel het direct kopen van crypto betekenen, maar ook investeringen in fondsen van bijvoorbeeld Grayscale. Via deze fondsen kunnen investeerders bitcoin kopen zonder de bitcoin zelf in bezit te hoeven hebben. Grayscale kwam overigens onlangs nog bijzonder positief in het nieuws.

Dan blijft er dus nog 64% over die nog niet op de een of andere manier in crypto geïnvesteerd heeft. Uit die groep zegt ongeveer 39% van plan te zijn om in de toekomst in crypto te investeren. Maar in welke crypto gaan zij dan investeren?

Op die vraag probeerden de onderzoekers ook een antwoord te krijgen. 88% van de investeerders die het overweegt kijkt naar bitcoin, 75% kijkt naar ethereum (ETH) als mogelijke investering.

- Advertentie -

De reden waarom deze investeerders in crypto overwegen te investeren, of er al in geïnvesteerd hebben, heeft te maken met hoe klein de markt eigenlijk nog is, naast de verwachte inflatie natuurlijk. Zo geeft een deel aan “Wall Street voor te willen zijn.” Zodra de investeerders met nog grotere zakken de markt betreden kunnen de koersen namelijk hard gaan stijgen. Lees hier het gehele onderzoeksrapport!

- Advertentie -
Ad
SATOS
Reviewed
€16.066,00 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€15.783,40 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€15.820,60 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€15.881,90 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€15.905,50 Kopen
Laatste nieuws

Bitcoin (BTC) handel en cryptocurrency mining wellicht binnenkort legaal in Pakistan

0
Pakistan gaat wellicht binnenkort cryptocurrencies als bitcoin (BTC) alsmede crypto-mining legaliseren. Een wetsvoorstel hiervoor is al unaniem aangenomen in een van de vier provincies...
- Advertentie -
Expert analyses

Bitcoin even in niemandsland? Deze altcoin hou ik in de gaten!

Een paar maanden geleden leek de $20.000 heel ver weg. Na de all time high van vorige week vrijdag was het deze week weer...