Koop nu het goedkoopst bitcoin bij Bitvavo

Bitcoin (BTC) het product van de Escobar-familie?

Onlangs is er een nieuwe theorie over de identiteit van Bitcoin (BTC)-maker Satoshi Nakamoto boven water gekomen. Cointelegraph meldt namelijk dat de Escobar familie claimt te weten wie de echte schepper is.

Het zou om Yasutaka Nakamoto gaan, de broer van Dorian Satoshi Nakamoto, die volledig verdween nadat hij in 1992 een moordaanslag overleefde op zijn voormalige werkgever, Pablo Escobar. Vervolgens zou hij enkele jaren later Bitcoin hebben ontwikkeld en gelanceerd.

- Advertentie -

Althans dit is wat CEO van Escobar Inc, Olof Gustafsson, verteld heeft aan Cointelegraph. Het Colombiaanse bedrijf, dat inmiddels zes jaar gerund wordt door Gustafsson, zou banden hebben gehad met de Colombiaanse drugsbaron Pablo Escobar. Gustafsson zou in nauw contact staan met Pablo zijn broer, Roberto. Volgens Gustafsson zou Yasutaka zijn technische kennis opgedaan hebben door te werken met microprocessors en halfgeleiders die hij vervolgens toepaste op Bitcoin.

Een artikel van de Los Angeles Times van 1 oktober 1992 bevestigt dat de gebeurtenis echt heeft plaatsgevonden. Een Hughes Aircraft Co.-medewerker Yasutaka A. Nakamoto zou namelijk een bom hebben gevonden in zijn auto.

“Hughes-medewerker Yasutaka A. Nakamoto, 39, dacht eerst dat zijn auto was ingebroken omdat het raam was gebroken, sergeant. Zei Andy Gonis. Vervolgens vond hij het apparaat onder de stoel.”

Dorian speelt alsnog een rol in de creatie van Bitcoin

Volgens Gustafsson wordt er ook naar Dorian S. Nakamoto verwezen in een White-page dat overeenkomt met de leeftijd en woongebied van Dorian. Hier zijn ook de namen van Yasutaka A. Nakamoto en andere familieleden terug te vinden.

“We geloven dat zijn middelste naam Akiko is, en dat hij later de naam Akiko gebruikte. Een man met de naam Akiko stond geregistreerd op het adres van Dorian in Californië.”

Volgens een zoekopdracht in een Amerikaans telefoonboek woonde er inderdaad een Yasutaka Nakamoto op hetzelfde adres waarbij Gustafsson beweert dat Dorian op de hoogte was van Bitcoin.

De creatie van Bitcoin zou Yasutaka zijn laatste project zijn nadat hij begin 2010 overleed. Zo zullen wij nooit een bevestiging krijgen van Yasutaka noch Dorian gezien de laatstgenoemde aangegeven heeft dat hij met rust gelaten wil worden.

Het verhaal zou naar boven zijn gekomen nadat Roberto Escobar een poging deed om de commotie te sussen rond het moment dat Craig S. een poging deed om zichzelf te benoemen tot de echte Satoshi Nakamoto. Roberto zou het namelijk belangrijk hebben gevonden dat mensen de waarheid wisten over wie Satoshi Nakamoto nou echt was.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€11.093,00 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.110,20 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€11.135,50 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€11.180,80 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€11.268,20 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€11.268,20 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€11.093,00 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.110,20 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€11.134,60 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€11.180,80 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers zal flink door bulls moeten worden verdedigd!

Hoeveel nieuws is er in een paar uur te verwerken? BitMEX zit in de problemen na zware aanklachten van de Amerikaanse toezichthouder (CFTC) en...