Niels Poerwoatmodjo Niels Poerwoatmodjo
07/06/2020 09:55 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/06/2020 09:55

Bitcoin (BTC) het product van de Escobar-familie?

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) het product van de Escobar-familie?

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Onlangs is er een nieuwe theorie over de identiteit van Bitcoin (BTC)-maker Satoshi Nakamoto boven water gekomen. Cointelegraph meldt namelijk dat de Escobar familie claimt te weten wie de echte schepper is.
Het zou om Yasutaka Nakamoto gaan, de broer van Dorian Satoshi Nakamoto, die volledig verdween nadat hij in 1992 een moordaanslag overleefde op zijn voormalige werkgever, Pablo Escobar. Vervolgens zou hij enkele jaren later Bitcoin hebben ontwikkeld en gelanceerd.
Althans dit is wat CEO van Escobar Inc, Olof Gustafsson, verteld heeft aan Cointelegraph. Het Colombiaanse bedrijf, dat inmiddels zes jaar gerund wordt door Gustafsson, zou banden hebben gehad met de Colombiaanse drugsbaron Pablo Escobar. Gustafsson zou in nauw contact staan met Pablo zijn broer, Roberto. Volgens Gustafsson zou Yasutaka zijn technische kennis opgedaan hebben door te werken met microprocessors en halfgeleiders die hij vervolgens toepaste op Bitcoin.
Een artikel van de Los Angeles Times van 1 oktober 1992 bevestigt dat de gebeurtenis echt heeft plaatsgevonden. Een Hughes Aircraft Co.-medewerker Yasutaka A. Nakamoto zou namelijk een bom hebben gevonden in zijn auto.

“Hughes-medewerker Yasutaka A. Nakamoto, 39, dacht eerst dat zijn auto was ingebroken omdat het raam was gebroken, sergeant. Zei Andy Gonis. Vervolgens vond hij het apparaat onder de stoel.”

Dorian speelt alsnog een rol in de creatie van Bitcoin

Volgens Gustafsson wordt er ook naar Dorian S. Nakamoto verwezen in een White-page dat overeenkomt met de leeftijd en woongebied van Dorian. Hier zijn ook de namen van Yasutaka A. Nakamoto en andere familieleden terug te vinden.

“We geloven dat zijn middelste naam Akiko is, en dat hij later de naam Akiko gebruikte. Een man met de naam Akiko stond geregistreerd op het adres van Dorian in Californië.”

Volgens een zoekopdracht in een Amerikaans telefoonboek woonde er inderdaad een Yasutaka Nakamoto op hetzelfde adres waarbij Gustafsson beweert dat Dorian op de hoogte was van Bitcoin.
De creatie van Bitcoin zou Yasutaka zijn laatste project zijn nadat hij begin 2010 overleed. Zo zullen wij nooit een bevestiging krijgen van Yasutaka noch Dorian gezien de laatstgenoemde aangegeven heeft dat hij met rust gelaten wil worden.
Het verhaal zou naar boven zijn gekomen nadat Roberto Escobar een poging deed om de commotie te sussen rond het moment dat Craig S. een poging deed om zichzelf te benoemen tot de echte Satoshi Nakamoto. Roberto zou het namelijk belangrijk hebben gevonden dat mensen de waarheid wisten over wie Satoshi Nakamoto nou echt was.

Deel dit artikel
Niels Poerwoatmodjo

Head of Content Niels kwam in 2017 in aanraking met cryptocurrency. Toegegeven, het duurde even voordat de vonk oversloeg, maar toen dat gebeurde was hij van één ding overtuigd: Iedereen moet in begrijpelijke taal over de wereld van cryptocurrencies en blockchain-technologie kunnen lezen!

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie