Bitcoin kopen? Eerste €1.000 zonder commissie Bitvavo

Bitcoin (BTC) houdt support maar markt blijft besluiteloos, altcoins trekken wat bij

De bitcoin (BTC) koers zakte onlangs terug tot de support bij $8.800. Daar werd eergisteren steun gevonden en bitcoin kon hier sindsdien boven blijven handelen. De stijging zette uiteindelijk door tot de 100-uurs moving average (MA) waaronder BTC nu zijwaarts handelt.

Bitcoin (BTC) sluit week met rode candle

In het weekend steeg bitcoin vanaf de support bij $8.800 tot een high van $9.189 op cryptocurrency exchange Coinbase. Hier vond bitcoin weerstand, onder andere in de vorm van de 100-uurs MA, en zette het de weg zijwaarts voort.

- Advertentie -

Uiteindelijk sloot de weekly candle in het rood. Wel is opvallend dat de candle een lange lower shadow en upper shadow heeft. Dit kan erop duiden dat de markt nog steeds geen duidelijke richting heeft, wat in de voorgaande week ook al het geval was. Dit is een logisch gevolg van de afnemende volatiliteit.

Daarbij is duidelijk dat de bitcoin koers zich nog steeds onder de dalende trendlijn bevindt die het sinds de high van $20.000 vormt. De afgelopen weken is deze trendlijn al een aantal keer getest maar tot op heden dus zonder succes. Deze trendlijn bevindt zich op dit moment om en nabij de $9.500.

Mocht de bitcoin koers de komende week alsnog door de $8.800 zakken dan komt het volgende belangrijke prijsniveau al vrij snel in zicht. Dat is namelijk de 50-weken MA bij $8.638. Hieronder ligt de volgende belangrijke steun bij $8.400 in de vorm van de 100- en 200-dagen MA’s.

Altcoins trekken weer wat bij

De altcoins zagen het afgelopen weekend flinke dalingen maar zien nu weer enigszins herstel. Zo staat ethereum (ETH) 0,9 procent in de plus ten opzichte van 24 uur geleden. ETH is hiermee nu $223,20 waard.

Ook bitcoin cash (BCH) en bitcoin SV (BSV), die dit weekend flinke klappen kregen, trekken weer wat bij. De altcoins staan 1,3 en 1,5 procent in het groen respectievelijk. De grootste stijger is opnieuw Crypto.com coin (CRO). De nummer 10, en wellicht binnenkort nummer 9, staat 4,9 procent in de plus.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€8.199,00 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€8.246,22 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€8.262,05 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.268,41 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€8.306,64 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: De makkelijkste route

Krijgen we dan echt de makkelijkste route voorgeschoteld? Zal bitcoins uptrend zo eenvoudig gestopt worden? Het leek/lijkt te mooi om waar te zijn. De...

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: De makkelijkste route

0
Krijgen we dan echt de makkelijkste route voorgeschoteld? Zal bitcoins uptrend zo eenvoudig gestopt worden? Het leek/lijkt te mooi om waar te zijn. De koers van bitcoin komt al een week niet meer door die weerstand van de $9.300 heen. Waar we onophoudelijk fake-outs hadden omhoog en omlaag, gaan...