Bitcoin kopen? Momenteel het goedkoopst bij Bitvavo

Bitcoin (BTC) investeerder is $250.000 kwijt na ondergang hedgefonds door uitbraak coronavirus

Toen het coronavirus uitbrak in het Westen kregen alle financiële markten wereldwijd een behoorlijke klap te verduren, waaronder die van bitcoin (BTC). Ondanks het herstel van bitcoin sindsdien was de klap te groot voor een aantal bedrijven, waaronder Cryptolab Capital, een Amerikaanse crypto-hedgefonds.

Investeerder Vlad Matveev was hier de dupe van. Hij investeerde maar liefst $250.000 in het fonds, maar verloor 99% ervan toen Cryptolab ten onder ging kort na de uitbraak van COVID-19 in maart. Dat meldt de Financial Times (FT) op 21 mei.

Ik weet niet wat er gebeurd is. Ze zeiden dat ze een gevarieerde reeks strategieën hadden.

- Advertentie -

Aldus de 50-jarige Matveev uit Moscow die $250.000 kwijt is. Hedgefondsen beloven vaak enorme rendementen aan hun investeerders, maar het is duidelijk dat ze niet allemaal daaraan kunnen voldoen. De klap op de financiële markten in maart was te groot voor een aantal van hen. Edouard Hindi, partner bij Tyr Capital, tevens een crypto-hedgefonds, zegt:

Het is een understatement om te zeggen dat het over de hele linie een bloedbad is.

Door de volatiliteit van de markt zijn hedgefondsen in de wereld van crypto vaak gevoeliger dan in traditionele markten. De FT meldt dat cryptofondsen gemiddeld 26,2% verlies draaiden in maart, de slechtste maand sinds 2015, en een stuk hoger dan de 8,4% verlies die hedgefondsen in de aandelenmarkt in dezelfde maand leden.

In april herstelde bitcoin zich echter relatief snel, waardoor het rendement van crypto-hedgefondsen steeg naar 13,4%, terwijl die op de traditionele markt op 6,7% zat. Matveev meldde oorspronkelijk zijn verhaal op Medium eind maart, maar de media pikt het nu pas op. In zijn verhaal zegt hij dat meerdere investeerders het bedrijf beschuldigen van fraude.

Een woordvoerder van Cryptolab Capital ontkent de beschuldigingen in een bericht aan Decrypt:

Dhr. Matveev is een geraffineerde en rijke investeerder (en voormalig handelaar) die het risicovolle, speculatieve karakter van de beleggingen van het fonds in digitale activa begreep. Hoewel we de verliezen van dhr. Matveev en al onze investeerders zeer betreuren, maken we ons zorgen dat, hoewel dhr. Matveev heeft toegegeven dat hij geen enkel bewijs heeft om zijn beschuldigingen te ondersteunen, hij niet-onderbouwde beweringen blijft maken.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€10.351,00 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€10.226,00 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€10.294,50 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€10.305,30 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€10.351,00 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€10.226,00 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€10.294,50 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€10.305,30 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: BTC en temperatuur stijgen flink door!

Niet alleen blijven de temperaturen stijgen, ook crypto stijgt flink en laat mensen weer dromen over eigen tropische eilanden. Persoonlijk blijf ik nuchter genoeg,...