Timo Bult Timo Bult
06/09/2021 11:57 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/09/2021 11:57

‘Bitcoin (BTC) is een digitale vorm van goud en we zijn er nu nog vroeg bij,’ Wall Street legende

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
'Bitcoin (BTC) is een digitale vorm van goud en we zijn er nu nog vroeg bij,' Wall Street legende

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Bitcoin (BTC) is een digitale vorm van goud, dat benadrukt miljardair Bill Miller in een update dit weekend. Zijn Miller Opportunity Trust fonds investeerde in het Grayscale Bitcoin fonds en lichtte de keuze voor de investering toe door BTC te vergelijken met goud. “We zijn er vroeg bij,” aldus de update.

Begin dit jaar maakte het fonds van Miller bekend tot 15% van de onderliggende activa (ongeveer $2 miljard) in het Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) fonds te willen investeren. Hiermee komt de potentiële maximale investering rond $337 miljoen te liggen. Terwijl bitcoin in de eerste helft van dit jaar een flinke correctie doormaakte, investeerde het Miller Opportunity Trust fonds juist in de cryptocurrency. In een update aan de SEC laat het fonds weten waarom:

“In het kwartaal, toen bitcoin daalde, werd het trustfonds verhandeld tegen een van zijn grotere kortingen op zijn onderliggende posities in bitcoin, wat extra opwaarts potentieel bood. Wij geloven dat Bitcoin een aanzienlijk opwaarts potentieel heeft als een vorm van “digitaal goud”.”

En mocht bitcoin inderdaad de positie van goud overnemen, of in ieder geval een klein deel van gouds marktaandeel afsnoepen, dan is Miller er nu nog vroeg bij:

“Met een marktkapitalisatie van goud van meer dan $11 biljoen, zou Bitcoin’s huidige cap van bijna $600 miljard nog een lange weg te gaan hebben om in te halen. We zitten vroeg in een aanhoudende adoptiecurve en Bitcoin zal volatiel zijn, maar we denken dat de risico-opbrengst aantrekkelijk is.”

Uit recente documenten van de SEC blijkt dat het fonds van de bekende miljardair en Wall Street legende 1,5 miljoen GBTC aandelen bezit. Op het moment van indiening hadden deze aandelen een waarde van bijna $45 miljoen of 1,55% van de waarde van het fonds.

De discussie of Bitcoin een digitale vorm van goud kan worden woedt al langer. Bitcoin is net als goud schaars, in totaal zullen er 21 miljoen bitcoins gemined worden en niet meer. Door deze schaarste en de afnemende instroom van nieuwe bitcoins in verloop van tijd, kan BTC concurrentie vormen voor goud. De Nederlandse analist PlanB heeft een model gebaseert op deze schaarste. Dat model heeft hoge verwachtingen voor de bitcoin prijs in de toekomst.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie