Timo Bult Timo Bult
16/07/2021 11:44 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 16/07/2021 11:44

‘Bitcoin (BTC) is geen geld,’ Microstrategy CEO – Wat gaat het bedrijf doen bij grote daling?

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) is geen geld, Microstrategy CEO - Wat gaat het bedrijf doen bij grote daling

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Is bitcoin (BTC) de nieuwe vorm van geld, of is de cryptocurrency een digitale vorm van goud? Velen hebben hier zo hun eigen ideëen over. Ook MicroStrategy CEO, Michael Saylor, blijkt uit een interview gisteren met podcaster Natalie Brunell.

Saylor kan als belangrijke stem gezien worden binnen de crypto-wereld. Hij en zijn bedrijf kochten de afgelopen periode enorme hoeveelheden bitcoin op. Hij is er heilig van overtuigd dat bitcoin uiteindelijk nog meer waard zal gaan worden. Het is dan ook niet verrassend om te zien dat MicroStrategy nu 105.084 bitcoins bezit ter waarde van meer dan $3 miljard.

Brunell vroeg Saylor of hij denkt dat bitcoin een bedreiging vormt voor de Amerikaanse dollar. De CEO vindt BTC echter niet een vorm van geld, eerder een vorm van eigendom zoals goud. Saylor legt uit:

“Ik zou het een digitaal eigendom noemen, het is een bedreiging voor eigendom, het is vooral een bedreiging voor andere vormen van eigendom: goud is eigendom, onroerend goed is eigendom. Ik denk niet dat de regering van de Verenigde Staten wordt bedreigd door onroerend goed of gebouwen of bedrijven of goud.”

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

HODL!

Saylor ging ook in op hoe hij en zijn bedrijf hun bitcoin investeringen benaderen. Veel handelaren en investeerders zijn bang dat MicroStrategy zijn bitcoins zal gaan dumpen zodra het bedrijf onder water komt te staan. Maar volgens de CEO zal dit niet gebeuren.

Hij haalt hierbij voormalig Microsoft CEO Steve Balmer aan. Hij verkocht zijn Microsoft aandelen niet, zelfs niet tijdens de grootste dalingen. “Wat was het briljante dat Steve Balmer deed om 100 miljard dollar waard te worden? Weet je, hij heeft Microsoft niet verkocht.”

Later haalde hij vervolgens ook een uitspraak van Warren Buffett, die zelf niets van bitcoin moet hebben overigens. Buffett zei ooit: “Als je niet bereid bent om een aandeel voor tien jaar te bezitten, denk er dan niet eens aan om het voor tien minuten te bezitten.” Kortom, Microstrategy is voorbereid op de volatiliteit en zal stevig blijven HODL’en!

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie