Kevin Schijven Kevin Schijven
04/06/2021 17:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 04/06/2021 17:04

Bitcoin (BTC) is geld en moet op dezelfde manier worden belast, zegt beroemde politicus Ron Paul

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) is geld en moet op dezelfde manier worden belast, zegt beroemde politicus Ron Paul

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De bekende Amerikaanse politicus Ron Paul is van mening dat bitcoin (BTC) geld is en als zodanig erkend moet worden onder de wet. De voormalig Republikeinse presidentskandidaat pleit voor de volledige legalisering van cryptocurrencies.

“Help de concurrentie te legaliseren, en dan denk ik dat de mensen het van zelf zullen oplossen. Keuzevrijheid lost het wel op.”

Aldus de libertair in een interview met Kitco News op 3 juni. De 85-jarige Paul erkent dat bitcoin, net als goud, als een alternatief wordt opgezocht voor de Amerikaanse dollar. Beide activa worden als een hedge of veilige haven gebruikt tegen het ongekend bijdrukken van fiatvaluta door centrale banken.

Volgens Paul moeten deze alternatieve vormen van geld ook als zodanig erkend worden onder de wet en vervolgens op dezelfde manier belast worden als fiatvaluta:

“Op dit moment, als je goud koopt en verkoopt, wordt het belast. Dat kunnen ze doen. Als je winst maakt in Bitcoin, lees je verhalen over mensen die erop worden belast. Je kunt geld niet belasten, dat gebeurt niet. Als je een jaar geleden een dollar had gekocht en die is met 10% gedaald, kun je geen verlies nemen omdat je dollar aan waarde heeft verloren.”

Paul verwacht echter dat Amerikaanse regelgevers crypto verder zullen reguleren en belasten omdat het concurreert met de dollar. Volgens het voormalig lid van het Huis van Afgevaardigden staan overheden erom bekend dat ze totale controle over het geld willen hebben en die controle nooit zullen opgeven.

Paul verschijnt dit weekend in het enorme bitcoin evenement Miami om het volgende te vertellen:

“Ik zal niet proberen om technisch precies uit te leggen of het [crypto] goed, slecht of onverschillig is. Ik zal meer pleiten voor de legalisering van keuzevrijheid en dat mensen zelf moeten kunnen beslissen en niet de overheid voor ze.”

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie