Kevin Schijven Kevin Schijven
26/04/2020 13:09 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 26/04/2020 13:09

Bitcoin (BTC) is moeilijker te verhandelen dan bananen, zegt Shark Tank miljardair Mark Cuban

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) is moeilijker te verhandelen dan bananen, zegt Shark Tank miljardair Mark Cuban

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Mark Cuban, miljardair, investeerder en bekend van de ‘Shark Tank’ tv-show, liet zich onlangs kritisch over bitcoin (BTC) uit. De eigenaar van het Dallas Mavericks basketbalteam besprak de grootste cryptocurrency op de markt tijdens de podcast van Anthony Pompliano.


Volgens Cuban wordt bitcoin vooral door twee dingen belemmerd. Dat zijn een gebrek aan begrip bij het grote publiek en dat men het nauwelijks ergens uit kan geven, het is nog erg afhankelijk van fiatvaluta qua bruikbaarheid.
Pompliano vraagt aan Cuban wat bitcoin nodig heeft om zijn mening erover te veranderen. Cuban antwoordt daarop dat het voornamelijk makkelijker te gebruiken moet zijn:

“Het moet zo gemakkelijk te gebruiken zijn dat het een no-brainer is. Het moet volledig wrijvingsvrij zijn en eerst door iedereen te begrijpen zijn. Dan kun je zeggen dat het een alternatief voor goud als oppotmiddel is.

In termen van transacties: je moet het kunnen uitgeven. Momenteel moet je het eerst nog omzetten en zolang je het nog eerst moet omzetten, ben je alsnog afhankelijk van fiat, het maakt niet uit wat je zegt.”

Volgens Cuban zijn zelfs bananen makkelijker te verhandelen dan bitcoin:

“Ik kan bananen gemakkelijker verhandelen als handelswaar dan ik bitcoin kan verhandelen, en ik kan die banaan nog steeds eten voordat hij bederft en al mijn kalium binnenkrijgen voor mijn training.”

Cuban herhaalt vervolgens zijn standpunt dat bitcoin makkelijker in gebruik moet worden:

“Bitcoin is virtueel en dat is het mooie ervan, maar ook het probleem. Als eerst moet je het dus wrijvingsvrij maken zodat zelfs je oma het kan gebruiken.

Het feit dat we er zoveel over debatteren, en je hebt zoveel standpunten over bitcoin, dat bewijst gewoon het punt dat het moeilijk is. Ten tweede, je kunt het nergens uitgeven.”

Aldus Cuban, die vertelt dat hij $130 aan bitcoin (BTC) bezit. Pompliano toont begrip voor Cuban’s argument en zegt dat de grote vraag is of bitcoin, net als e-mail, in de komende jaren makkelijker wordt te gebruiken. Cuban voegt daar het volgende aan toe:

“Er zijn ook zoveel eigenaardigheden aan bitcoin. De halving, de mining, het feit dat blockchain grote kansen biedt, maar we hebben nog geen blockchain-applicaties echt van de grond zien komen. En er is onzekerheid met alle verschillende types van crypto’s. Dat zorgt voor nog meer verwarring en vermindert het vertrouwen.”

Als laatst meldt Cuban dat bitcoin momenteel wellicht een grote kans heeft door de huidige crisis omtrent het coronavirus en overheden die massaal geld printen:

“Ik ken alle argumenten, ik heb alle grafieken gezien, ik begrijp alle mogelijke problemen met fiat. Het is potentieel in het voordeel van bitcoin als alles mis zou gaan, we printen zoveel geld en dat heeft wereldwijde implicaties. Zouden we dan niet doen, dan heeft bitcoin niets.”

Ook Peter Schiff, een bekend voorstander van goud, maar criticus van bitcoin, reageerde op de uitspraak van Cuban. Het is echter onduidelijk over welke bitcoin-voorstanders hij het heeft:

“Bitcoin-voorstanders preken miljardair Cuban’s bekentenis dat hij nu $130 aan bitcoin bezit als gevolg van de publiciteitsstunt van afgelopen augustus door de Dallas Mavericks om Bitcoin te accepteren als betaling voor tickets en merchandise als goedkeuring. De kleine voorraad bewijst het tegendeel.”

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Shiba Inu knalt cryptomarkt voorbij na positief nieuws
Nieuwe crypto schiet 590% omhoog in minuten – handelaren verrast
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
Bitcoin Cash (BCH) vindt belangrijk steunniveau en nadert omslagpunt
Bitcoin bullmarkt voorbij? Voorspeller van 2018 crash waarschuwt voor top
Amerikaanse staat koopt +$100 miljoen aan bitcoin, 'een goed teken'
Amerikaanse staat koopt +$100 miljoen aan bitcoin, koers reageert
Advertentie