Roy van Krieken Roy van Krieken
27/06/2021 11:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 27/06/2021 11:04

‘Bitcoin (BTC) is rattengif,’ vindt een aantal investeringsbedrijven volgens onderzoek van JPMorgan

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) is rattengif, vindt een aantal investeringsbedrijven volgens onderzoek van JPMorgan

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

In een onderzoek van de grote Amerikaanse investeringsbank JPMorgan komt naar buiten dat een groot deel van de institutionele investeringsbedrijven crypto eigenlijk helemaal niet zo ziet zitten.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in maart €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

‘Crypto is rattengif’

Onlangs heeft JPMorgan heen enquête afgenomen onder een grote hoeveelheid institutionele investerings firma’s. Deze enquête ging vooral over de aantrekkelijkheid van cryptocurrencies als investering voor dergelijke firma’s.

Helaas was het gros van dergelijke bedrijven niet te spreken over crypto als investering. Slechts 10% van de ondervraagde bedrijven gaf aan dat zij handelden of investeerden in crypto. De helft van deze bedrijven noemde crypto zelfs rattengif.

Warren Buffet kwam enige tijd geleden in het nieuws nadat hij crypto “rattengif in het kwadraat” noemde. Volgens de enquête van JPMorgan was 16% van de investerings firma’s het eens met deze uitspraak.

Daarnaast gaf 80% van de bedrijven aan geen plannen te hebben om in de nabije toekomst wel te investeren in cryptocurrencies.

Ook gaf vier op de vijf bedrijven aan dat ze er vanuit gaan dat strengere regulatie van de cryptomarkten om de hoek ligt. Wellicht dat dit voor een positievere blik kan zorgen aangezien op dit moment nog 95% gelooft dat fraude binnen de wereld van crypto aan de orde van de dag is.

Advertentie

Hedge funds laten een ander geluid horen

De grote mainstream investerings firma’s zijn duidelijk nog niet overtuigd van de waarde van cryptocurrencies. Hedge funds daarentegen zijn behoorlijk enthousiast. Hedge funds staan er natuurlijk ook om bekend om een stuk meer risico te nemen dan andere soorten investeringsbedrijven.

Uit een onderzoek van Intertrust Global kwam recent naar buiten dat maar liefst 98% van de technische directeurs van hedge funds verwacht dat binnen twee jaar hun hedge funds een aanzienlijk deel van hun portfolio in crypto hebben zitten. Een op de drie hedge funds ziet crypto zelfs als een potentiële game changer

Het verschil in de opvatting over crypto tussen hedge funds en standaard investeringsbedrijven kan bijna niet groter zijn. Waar het ene kamp crypto als ‘rattengif’ ziet, staat het andere kamp te popelen om substantiële delen van hun portfolio in cryptocurrencies te steken.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie