Timo Bult Timo Bult
31/07/2019 07:56 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/07/2019 07:56

Bitcoin (BTC) koers breekt 100-Moving Average (MA) en stijgt door

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
bitcoin_BTC_koers_breekt_door_de_100_MA_moving_average_en_stijgt_door_XBT

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Bitcoin (BTC) is de afgelopen 24 uur weer iets omhoog geklommen. De bitcoin koers komt hiermee overtuigend boven de 50- en 100-Moving Average (MA)-lijnen op de uurlijkse grafiek terecht. Op dit moment test de koers de 200-MA waaruit zal blijken of bitcoin verder kan gaan stijgen.
Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin (BTC) $9.759 volgens CoinMarketCap na een stijging van 2,7% in de afgelopen 24 uur. Dit opwaartse momentum is ook waarneembaar bij de rest van de cryptocurrencies in de top 10 op basis van marktkapitalisatie.
Zo staat ethereum (ETH) met een waarde van $212,8 een ruime 2% in de plus. Ripple (XRP) stijgt naar een waarde van $0,3191 nadat de op twee na grootste altcoin met 3,14% in waarde steeg. De grootste stijger staat echter op plek vijf: Bitcoin cash (BCH). BCH weet na een stijging van 5,45% door te stijgen naar een waarde van $324,34.
Gisteren handelde bitcoin vrijwel de gehele dag zijwaarts. Aan het eind van de middag steeg de koers echter richting de dalende trendlijn die over de afgelopen dagen werd gevormd. Op dit prijsniveau bevond zich ook de 100-MA die al meerdere keren flinke weerstand bood.
Gisteren aan het eind van de middag lukte het uiteindelijk toch om door deze twee lijnen te breken. Nadat de koers vlak na de doorbraak nog even terugzakte, handelt de koers nu overtuigend boven de 100-MA. Op dit moment vormt de 200-MA echter nog weerstand.
Op dit moment is de eerstvolgende weerstand dus de 200-MA die zich ongeveer op $9.770 bevindt. Daarboven ligt de volgende belangrijke weerstand op ongeveer $10.000. Zakt de koers terug dan vormt de 100-MA mogelijk support. Die lijn bevindt zich op dit moment op $9.560. Vlak daaronder ligt nog een support op $9.400.
Maandag verscheen de nieuwste bitcoin-koersanalyse van Crypto Insider David. Heb je ‘m gemist? Klik dan hier om zijn analyse alsnog te lezen.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie