Timo Bult Timo Bult
31/07/2019 07:56 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/07/2019 07:56

Bitcoin (BTC) koers breekt 100-Moving Average (MA) en stijgt door

Nieuws
bitcoin_BTC_koers_breekt_door_de_100_MA_moving_average_en_stijgt_door_XBT

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Bitcoin (BTC) is de afgelopen 24 uur weer iets omhoog geklommen. De bitcoin koers komt hiermee overtuigend boven de 50- en 100-Moving Average (MA)-lijnen op de uurlijkse grafiek terecht. Op dit moment test de koers de 200-MA waaruit zal blijken of bitcoin verder kan gaan stijgen.
Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin (BTC) $9.759 volgens CoinMarketCap na een stijging van 2,7% in de afgelopen 24 uur. Dit opwaartse momentum is ook waarneembaar bij de rest van de cryptocurrencies in de top 10 op basis van marktkapitalisatie.
Zo staat ethereum (ETH) met een waarde van $212,8 een ruime 2% in de plus. Ripple (XRP) stijgt naar een waarde van $0,3191 nadat de op twee na grootste altcoin met 3,14% in waarde steeg. De grootste stijger staat echter op plek vijf: Bitcoin cash (BCH). BCH weet na een stijging van 5,45% door te stijgen naar een waarde van $324,34.
Gisteren handelde bitcoin vrijwel de gehele dag zijwaarts. Aan het eind van de middag steeg de koers echter richting de dalende trendlijn die over de afgelopen dagen werd gevormd. Op dit prijsniveau bevond zich ook de 100-MA die al meerdere keren flinke weerstand bood.
Gisteren aan het eind van de middag lukte het uiteindelijk toch om door deze twee lijnen te breken. Nadat de koers vlak na de doorbraak nog even terugzakte, handelt de koers nu overtuigend boven de 100-MA. Op dit moment vormt de 200-MA echter nog weerstand.
Op dit moment is de eerstvolgende weerstand dus de 200-MA die zich ongeveer op $9.770 bevindt. Daarboven ligt de volgende belangrijke weerstand op ongeveer $10.000. Zakt de koers terug dan vormt de 100-MA mogelijk support. Die lijn bevindt zich op dit moment op $9.560. Vlak daaronder ligt nog een support op $9.400.
Maandag verscheen de nieuwste bitcoin-koersanalyse van Crypto Insider David. Heb je ‘m gemist? Klik dan hier om zijn analyse alsnog te lezen.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Shiba Inu knalt cryptomarkt voorbij na positief nieuws
Nieuwe crypto schiet 590% omhoog in minuten – handelaren verrast
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
Bitcoin Cash (BCH) vindt belangrijk steunniveau en nadert omslagpunt
Bitcoin bullmarkt voorbij? Voorspeller van 2018 crash waarschuwt voor top
Peter kocht 's werelds eerste
Peter kocht ’s werelds eerste “Bitcoin Lamborghini” voor slechts €106
Advertentie