Timo Bult Timo Bult
06/08/2021 19:35 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/08/2021 19:35

Bitcoin (BTC) koers breekt $40.000! Welke obstakels komen nu in beeld?

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) koers breekt $40.000! Welke obstakels komen nu in beeld?

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De bitcoin (BTC) koers is vanmiddag toch weer boven de $40.000 terecht gekomen! De positieve beweging komt op een moment dat er nog veel onzekerheid bestaat over een wet in de Verenigde Staten. Toch lukte het de bulls vandaag om de $40.000 te breken met daarna een mooie versnelling.

Bekende crypto-tweeling wordt mede-eigenaar van ‘Bitcoin voetbalclub’
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin (BTC) terug boven $40.000

Sinds gisteravond handelde bitcoin vlak onder $40.000, een belangrijke psychologische weerstandszone. Eind juli brak bitcoin hier al eens doorheen, maar werd hier vervolgens al vrij snel weer afgewezen. De afgelopen dagen dook bitcoin daardoor weer terug onder deze weerstand.

Een nieuwe poging liet een paar dagen op zich wachten. Maar vandaag aan het einde van de middag lukte het dan toch. Bitcoin steeg in ongeveer een uur tijd met bijna 5% in waarde waarbij het handelsvolume tevens flink toenam.

Nadat de $40.000 gebroken werd, kwam de koers in een lichte versnelling terecht. Uiteindelijk werd een lokale piek bij $43.392 bereikt. Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $42.784 op crypto exchange Coinbase.

Mocht het de bulls lukken deze uitbraak stand te laten houden dan komt bij $44.800 het volgende obstakel in zicht. Dit is waar de 200-dagen moving average (MA) zich op dit moment bevindt. Zoomen we nog verder uit dan zien we daaronder nog een belangrijk niveau om in de gaten te houden. Bij $43.800 bevindt zich namelijk de middellijn van de Bollinger Bands op de wekelijkse grafiek. Bitcoin is hier sinds midden mei niet meer boven gekomen.

Advertentie

Ethereum (ETH) nadert $3.000, polkadot (DOT) de grootste stijger

De positieve beweging van bitcoin trekt, zoals we vaker zien, de rest van de markt ook met zich mee. Ethereum (ETH) staat 4,5% in het groen en lijkt dus nog steeds te kunnen profiteren van de grote update gisteren, wat een hoop positiviteit met zich meebracht. ETH is nu $2.938 waard.

De grootste stijger binnen de top 10 is polkadot (DOT). De nummer 9 staat 7,8% in het groen en is nu $20,70 waard. Al met al doet de cryptomarkt goede zaken vandaag. De cryptomarkt nam de afgelopen 24 uur met $60 miljard in waarde toe. Alle cryptocurrencies bij elkaar zijn nu $1,74 biljoen waard, een toename van 3,5%.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie