Timo Bult Timo Bult
05/01/2020 08:49 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/01/2020 08:49

Bitcoin (BTC) koers breekt door de $7.400, altcoins ook vandaag weer in de plus

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Recente volatiliteit van bitcoin (BTC) gekenmerkt door afwezigheid institutioneel geld

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De koers van bitcoin (BTC) is afgelopen nacht boven de $7.400 uitgebroken. Dit prijsniveau bood al langere tijd weerstand maar lijkt nu te zijn doorbroken door de bulls. Kijkend naar de top 10 cryptocurrencies op basis van marktkapitalisatie, zien we ook vandaag weer groene cijfers.
Zo staat ethereum (ETH) 1,8% in de plus waarmee de altcoin nu $136,60 waard is, aldus CoinMarketCap. Ripple’s XRP (XRP) stijgt ook vandaag weer en staat 1,2% in de plus. XRP stijgt daardoor naar een waarde van $0,1955. De grootste stijger op dit moment binnen de top 10 is bitcoin SV (BSV). De nummer 9 stond gisteren ook al dik in de plus en steeg de afgelopen 24 uur met nog eens 4,5%. Daarmee is BSV nu $110,40 waard.
De totale marktkapitalisatie zag de afgelopen 24 uur opnieuw een toename. Door de stijgende koersen steeg de marktkapitalisatie van de gehele cryptomarkt van $196,1 miljard naar het huidige niveau van $199,7 miljard. De bitcoin dominantie blijft nagenoeg gelijk staan op 68,3%.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in maart €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin (BTC)

De bitcoin koers handelde na de explosieve stijging op 3 januari vooral zijwaarts. Wel vormde de koers steeds hogere lows waarmee BTC in een lichte opwaartse trend zat. De $7.400 bood echter meerdere malen weerstand waarmee een verdere stijging uitbleef.
Afgelopen nacht, rond 2 uur, konden de bulls de koers echter eindelijk door dit prijsniveau drukken. De laatste keer dat dit lukte was op 29 december, toen daalde de koers echter meteen weer terug onder die prijsniveau.
Sinds de uitbraak handelt bitcoin zijwaarts rond het huidige prijsniveau. Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $7.450 op cryptocurrency-exchange Coinbase.
Mocht deze opwaartse beweging doorzetten dan zal de $7.600 het volgende belangrijke obstakel zijn. De laatste keer dat de koers boven dit prijsniveau kon uitbreken was eind november.
Mocht de koers toch weer terugzakken dan zou de $7.400 nu mogelijk als support kunnen fungeren. Hieronder ligt de eerstvolgende belangrijke support rond de $7.250, waar ook de 4-uurs 200- en 100-Moving Average (MA) lijnen zich bevinden.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie