Home Nieuws Bitcoin nieuws Bitcoin (BTC) koers breekt uit en vestigt nieuw hoogtepunt voor 2020!

Bitcoin (BTC) koers breekt uit en vestigt nieuw hoogtepunt voor 2020!

- Advertentie -

Het afgelopen weekend verloor bitcoin (BTC) ruim 4% in waarde nadat eerder op vrijdag nog een meerjaarlijks hoogtepunt bereikt werd. Deze dalingen werden sinds afgelopen nacht echter weer helemaal weggewerkt. Bitcoin kon namelijk aardig stijgen en zelfs verder doorbreken! Volgens sommige analisten is het nu het moment van de waarheid voor de altcoins.

Bitcoin (BTC) vestigt nieuw record voor 2020

De bitcoin koers piekte op vrijdag op een prijs van $16.491 op cryptocurrency exchange Coinbase. Gedurende het weekend zakte BTC echter langzaam weer terug en kwam de koers zelfs weer onder de $16.000 terecht. Even leek het erop dat de correctie die veel analisten verwachten toen op het punt stond te gebeuren.

De bulls kwamen bij $15.900 echter weer om de hoek kijken en konden daar de druk opvoeren. Hierdoor handelde bitcoin van zaterochtend tot zondagavond voornamelijk zijwaarts. Afgelopen nacht konden de bulls de koers weer laten stijgen.

Bitcoin kon zodoende ruim 4% in waarde stijgen. Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $16.594 op Coinbase. Hiermee breekt de bitcoin prijs zelfs de eerder behaalde high voor 2020. Mocht deze uitbraak succesvol doorzetten dan zou dit wel eens kunnen betekenen dat bitcoin de $17.000 aan gaat tikken, zoals Michiel vanochtend in zijn bitcoin koersvideo aangaf.

Michiel zei daar echter ook bij dat de markt toch wel rijp begint te worden voor een correctie. Ook de investeringsveteraan Peter Brandt viel op dat de recente koersbeweging eigenlijk gepaard ging met weinig correcties. Dit terwijl de BTC prijs dit tijdens zijn rally naar de all-time high van $20.000 in 2017 wel deed:

“Tijdens de bullmarkt van 2015-2017 in Bitcoin $BTC waren er 9 significante correcties met de volgende gemiddelden:

37% daling van high naar low
14 weken van de ene ATH naar de volgende ATH

Sinds begin september zijn er twee correcties van 10%”

Belangrijk moment voor de altcoins

Een andere bekende analist, Filb Filb genaamd, liet eerder vandaag aan de hand van twee grafieken zien dat dit een belangrijk moment is voor de altcoins. Hij baseert dit op de koersen van de altcoin marktkapitalisatie exclusief die van bitcoin, en de bitcoin dominantie. De altcoin marktkapitalisatie zou namelijk uit kunnen gaan breken, waarnaast de bitcoin dominantie zou moeten gaan dalen. In dat geval zou het patroon waarin de bitcoin dominantie nu handelt intact blijven:

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€16.161,00 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€16.182,00 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€16.210,00 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€16.267,70 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€16.445,00 Kopen
Laatste nieuws
Expert analyses

Bitcoin koers gaat hard! All time high voor het grijpen?

Wat is het toch een feestje om elke week verslag te mogen doen van de ongelooflijke sprongen van de bitcoin koers. Hebben we nog...