Timo Bult Timo Bult
16/11/2020 16:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 16/11/2020 16:30

Bitcoin (BTC) koers breekt uit en vestigt nieuw hoogtepunt voor 2020!

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) koers breekt uit en vestigt nieuw hoogtepunt voor 2020

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Het afgelopen weekend verloor bitcoin (BTC) ruim 4% in waarde nadat eerder op vrijdag nog een meerjaarlijks hoogtepunt bereikt werd. Deze dalingen werden sinds afgelopen nacht echter weer helemaal weggewerkt. Bitcoin kon namelijk aardig stijgen en zelfs verder doorbreken! Volgens sommige analisten is het nu het moment van de waarheid voor de altcoins.

Bitcoin (BTC) vestigt nieuw record voor 2020

De bitcoin koers piekte op vrijdag op een prijs van $16.491 op cryptocurrency exchange Coinbase. Gedurende het weekend zakte BTC echter langzaam weer terug en kwam de koers zelfs weer onder de $16.000 terecht. Even leek het erop dat de correctie die veel analisten verwachten toen op het punt stond te gebeuren.
De bulls kwamen bij $15.900 echter weer om de hoek kijken en konden daar de druk opvoeren. Hierdoor handelde bitcoin van zaterochtend tot zondagavond voornamelijk zijwaarts. Afgelopen nacht konden de bulls de koers weer laten stijgen.
Bitcoin kon zodoende ruim 4% in waarde stijgen. Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $16.594 op Coinbase. Hiermee breekt de bitcoin prijs zelfs de eerder behaalde high voor 2020. Mocht deze uitbraak succesvol doorzetten dan zou dit wel eens kunnen betekenen dat bitcoin de $17.000 aan gaat tikken, zoals Michiel vanochtend in zijn bitcoin koersvideo aangaf.
Michiel zei daar echter ook bij dat de markt toch wel rijp begint te worden voor een correctie. Ook de investeringsveteraan Peter Brandt viel op dat de recente koersbeweging eigenlijk gepaard ging met weinig correcties. Dit terwijl de BTC prijs dit tijdens zijn rally naar de all-time high van $20.000 in 2017 wel deed:

“Tijdens de bullmarkt van 2015-2017 in Bitcoin $BTC waren er 9 significante correcties met de volgende gemiddelden:

37% daling van high naar low
14 weken van de ene ATH naar de volgende ATH

Sinds begin september zijn er twee correcties van 10%”

Belangrijk moment voor de altcoins

Een andere bekende analist, Filb Filb genaamd, liet eerder vandaag aan de hand van twee grafieken zien dat dit een belangrijk moment is voor de altcoins. Hij baseert dit op de koersen van de altcoin marktkapitalisatie exclusief die van bitcoin, en de bitcoin dominantie. De altcoin marktkapitalisatie zou namelijk uit kunnen gaan breken, waarnaast de bitcoin dominantie zou moeten gaan dalen. In dat geval zou het patroon waarin de bitcoin dominantie nu handelt intact blijven:

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie