Timo Bult Timo Bult
09/02/2021 17:51 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/02/2021 17:51

Bitcoin (BTC) koers consolideert, vormt het een bullish patroon? Deze altcoin steeg +100% in een week

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) koers consolideert, vormt het een bullish patroon? Deze altcoin steeg +100% in een week

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De afgelopen dagen waren wild! Bitcoin (BTC) werd gelanceerd door het Tesla nieuws en trok hiermee de altcoins mee omhoog. Op het moment van schrijven lijkt de markt echter te consolideren met geen al te grote stijgingen. Binnen de top 10 is alsnog een uitschieter te vinden!

Bitcoin (BTC) consolideert rond $46.000

Ben jij al lid van ons gratis Telegram-kanaal? Klets mee en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de markt! Klik hier om lid te worden.
Bitcoin bereikte vanochtend een nieuwe all-time high (ATH) van $48.200 op cryptocurrency exchange Coinbase. Nooit eerder bereikte bitcoin zo’n hoge prijs. Dit alles is natuurlijk te danken aan de toenemende instroom van grote investeerders waarvan Tesla de kers op de taart is.
Na het bereiken van de nieuwe ATH lijken de bulls uitgeput te zijn geraakt. De koers zakte namelijk gedurende de dag ongeveer 6,5% in waarde. Vlak boven $45.000 werd vervolgens steun gevonden en stuiterde bitcoin weer wat omhoog. Een nieuwe aanval op de ATH bleef uit waarmee de huidige bitcoin prijs $46.300 bedraagt op Coinbase.
Met de huidige koersbewegingen lijkt bitcoin een bull pennant te vormen, een patroon dat kan uitdraaien op een verdere stijging. De ATH blijft hiermee het eerstvolgende obstakel. Naar beneden ligt bij $45.000 de eerstvolgende support.

Binance coin (BNB) krijgt er maar geen genoeg van

Terwijl de rest van de markt wat lijkt af te koelen is Binance coin (BNB) nog steeds hard aan het stijgen. Waar ethereum (ETH) 0,4% in de plus staat, stijgt BNB met nog eens 44,8% in waarde. De native crypto van cryptocurrency exchange Binance steeg de afgelopen 7 dagen met 109%.
Al met al stijgt de totale marktkapitalisatie weer iets ten opzichte van 24 uur geleden. Alle cryptocurrencies bij elkaar zijn nu $1,4 biljoen waard.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie