Timo Bult Timo Bult
02/07/2020 15:46 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 02/07/2020 15:46

Bitcoin (BTC) koers daalt plotseling $250 in waarde, altcoins dalen mee

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) koers daalt plotseling meer dan $250 in waarde, altcoins dalen mee

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Terwijl het er gisteren nog op leek dat bitcoin (BTC) aan een mooie opwaartse beweging kon beginnen, is op dit moment het tegenovergestelde realiteit geworden. De bitcoin koers is het afgelopen uur namelijk plotseling flink onderuit gegaan nadat het door een aantal Moving Average’s (MA’s) en een trendlijn zakte.

Bitcoin (BTC) zet lange rode candle neer 

Sinds gisteren aan het eind van de middag handelde bitcoin vlak onder de weerstandszone bij $9.250 en $9.300 nadat het hier eerder nog redelijk snel naartoe kon stijgen. Een uitbraak boven het weerstandsniveau bleef echter uit en langzaam maar zeker begon de koers weer te zakken.
Om 16:00 werd een high neergezet van $9.258 op cryptocurrency-exchange Coinbase. Niet lang daarna begon BTC echter aan een neerwaartse beweging. Binnen anderhalfuur tijd werd een low bereikt van $9.013, een daling dus van $245.
Het is onduidelijk waar de plotselinge daling precies vandaan komt. Het kan zijn dat bijvoorbeeld een whale een grote hoeveelheid BTC op de markt dumpte. Daarnaast zakte bitcoin door de 50-MA op de 4-uurs grafiek waar mogelijk veel traders hun stoplosses hadden neergezet. Vooralsnog lijkt bitcoin stand te kunnen houden boven de $9.000.
Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $9.068 op Coinbase. Mocht bitcoin de komende uren verder doorzakken dan ligt het eerstvolgende belangrijke prijsniveau voor de korte termijn bij $8.800. Hier vond bitcoin op 27 juni voor het laatst steun waarna het een korte stuiter maakte.

Ook altcoins zien dalingen

Bitcoin trekt met de plotselinge daling de altcoins weer met zich mee. Ethereum (ETH) zakt 1 procent in waarde en is nu $227,84 waard. De grootste daler is op dit moment litecoin (LTC), dat 2 procent in waarde daalde en nu $41 waard is.
Cardano (ADA) daalt ook maar kan nog een stukje van zijn grote stijging vasthouden. De nummer 9 staat 3 procent in de plus en is daarmee op dit moment de enige stijger in de top 10.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie