Timo Bult Timo Bult
18/05/2019 08:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 18/05/2019 08:30

Bitcoin (BTC) koers die verder daalt zou 'gezond' zijn

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
bitcoin_BTC_koers_die_verder_daalt_zou_gezond_zijn

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Terwijl de correctie van gisteren op dit moment zijn dieptepunt bereikt lijkt te hebben, vragen veel traders zich af welke kant de koers de komende periode op zal gaan handelen. Bitcoin (BTC) lijkt op dit moment te consolideren boven een belangrijk support niveau, maar op de korte termijn is het mogelijk dat de cryptocurrency verder terug gaat zakken.
Op het moment van schrijven is bitcoin (BTC) $7.384 waard volgens CoinMarketCap, na 0,55% te zijn gestegen. In de afgelopen 24 uur is er dus weinig gebeurd waarmee het er voor nu op lijkt dat de correctie voltooid is. Echter betekent dit niet per se dat de koers vanaf hier weer omhoog zal gaan handelen.
Op de uurlijkse grafiek vormde bitcoin de afgelopen dagen een stijgend trendkanaal, en na het aantikken van een nieuwe yearly high zakte de koers door de resistance-lijn van dit kanaal waarna een sterke correctie volgde. Nu handelt BTC juist in een dalend trendkanaal waarbij de lows en de highs steeds lager worden. Kortom, er zit op dit moment voor de korte termijn een neerwaartse beweging in de koers.
Vroeg of laat zal bitcoin ook hier uit gaan breken, wat bepalend zal zijn voor de richting van de koers voor de komende dagen. Bij een uitbraak naar beneden is het mogelijk dat BTC terugzakt tot de $6.400. Mocht dit gebeuren dan is dit voor veel traders een ideaal moment om in te stappen. Volgens Fawad Razaqzada, analist bij Forex.com, zou een verdere daling of een langere periode van consolidatie gezond zijn:

Bitcoin ziet er op de korte termijn extreem ‘overbought’ uit. Dus, omwille van een gezonde prijsactie, zal bitcoin ofwel zichzelf moeten corrigeren of, idealiter voor de bulls, voor een langere periode consolideren voordat het verder kan stijgen.

Heb je afgelopen maandag de wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van Crypto Insider David gemist? Klik dan hier om deze alsnog te lezen!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.
Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Advertentie
Advertentie