Timo Bult Timo Bult
29/06/2019 08:25 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 29/06/2019 08:25

Bitcoin (BTC) koers doorbreekt belangrijke resistance maar worstelt met momentum

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
bitcoin_BTC_koers_doorbreekt_belangrijke_resistance_maar_worstelt_met_momentum

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De correctie die op 26 juni inzette lijkt nog niet klaar te zijn. Ondanks een licht herstel van bitcoin (BTC) zakte de koers opnieuw terug naar de support op $11.500. De rest van de cryptomarkt zag de afgelopen dagen ook aardige verliezen, maar lijken nu enigszins te consolideren.
Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin (BTC) $11.828 volgens CoinMarketCap na een stijging van 2,26% in de afgelopen 24 uur. De bitcoin-dominantie blijft ongeveer gelijk op 62,8%.
Bitcoin zakte op 27 juni ver terug en vond support op $10.300. Daar zette het herstel in waarbij het de $11.500 weer wist te doorbreken. Dit prijspunt lijkt op dit moment belangrijk aangezien het al een aantal keren support en weerstand bood.
Bitcoin wist vannacht uiteindelijk te pieken op $12.444 maar kon dit momentum niet vasthouden. Terwijl het weer boven de stijgende trendlijn wist te breken, zakte het daar vervolgens weer doorheen.
BTC wist uiteindelijk weer support te vinden op $11.500. Vanaf dat punt is de koers weer op weg omhoog. Voor bitcoin ligt de eerstvolgende resistance op $12.000. De bulls moeten dit prijspunt doorbreken om verdere stijgingen te kunnen realiseren.
Bij verdere dalingen zal de koers mogelijk support vinden op $11.500. Houdt deze support het niet, dan moeten traders de $11.200 in de gaten houden.
De rest van de cryptocurrency-markt liet soortgelijke bewegingen zien, wat terug te zien is in de totale marktkapitalisatie. Die noteerde op het hoogtepunt op 26 juni ongeveer $387 miljard, maar zakte binnen twee dagen tijd terug tot $305 miljard. Uiteindelijk zette het herstel in tot bijna $350 miljard waarna de marktkapitalisatie weer iets terugzakte naar nu $336,4 miljard.
De grootste stijger onder de top 10 altcoins is op dit moment EOS dat met een waarde van $6,13 ongeveer 3,4% in de plus staat. Grootste daler is binance coin (BNB). BNB noteert met een daling van 1,2% een waarde van $33,74.
Heb je maandag de wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van David gemist? Lees deze dan alsnog door hier te klikken!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Grote cryptowet aangenomen in VS, 'enorme verschuiving voor crypto'
Grote cryptowet aangenomen in VS, ‘enorme verschuiving voor crypto’
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
Bitcoin Cash (BCH) vindt belangrijk steunniveau en nadert omslagpunt
Bitcoin bullmarkt voorbij? Voorspeller van 2018 crash waarschuwt voor top
Peter kocht 's werelds eerste
Peter kocht ’s werelds eerste “Bitcoin Lamborghini” voor slechts €106
Advertentie