Timo Bult Timo Bult
02/07/2019 07:36 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 02/07/2019 07:36

Bitcoin (BTC) koers duikt onder de $10.000, verdere daling dreigt

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
bitcoin_BTC_koers_duikt_onder_de_10000_dollar_verdere_daling_dreigt

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Nadat bitcoin (BTC) gisteren al in een neerwaartse trend terecht was gekomen, is het de bulls niet gelukt de koers boven een aantal belangrijke support-niveau’s te houden. Daarmee zakt bitcoin weer tot onder de $10.000.
Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin (BTC) $9.858 volgens CoinMarketCap nadat de cryptocurrency 10,4% in waarde is gedaald in de afgelopen 24 uur. Ook de bitcoin dominantie zakt iets terug, die staat ondanks de rode cijfers bij de altcoins nu op 60,2%.
De totale marktkapitalisatie is de afgelopen 24 uur met ruim $27 miljard teruggezakt, en komt daarmee op $290,9 miljard. Vrijwel de gehele top 100 laat op dit moment rode cijfers zien. De grootste daler onder de altcoins in de top 10 cryptocurrencies is litecoin (LTC). Die staat met een waarde van $114,5 bijna 7,6% in de min.
Sinds 30 juni is bitcoin in een duidelijk neerwaarts trendkanaal terechtgekomen. Tijdens de duikvlucht hielden de supports op $10.300 en $10.000 het niet.
Veel analisten, zoals Josh Rager, verwachtten al een correctie. Een aantal van hen claimden dat de bitcoin koers wel eens 30% kon gaan corrigeren nadat het een nieuwe yearly high van $13.868 vestigde op Coinbase. Een correctie van tussen de 20% en 30% is overigens vrij normaal voor bitcoin. Tijdens de uptrend in 2017, toen bitcoin zijn all-time high van $20.000 wist te bereiken, zakte de koers meerdere malen met dergelijke cijfers terug.
Volgens Josh Rager zal bitcoin deze correctie van 30% volledig zijn zodra bitcoin aankomt bij het prijspunt van $9.715. De komende uren zal gaan blijken of de koers hier inderdaad zal gaan consolideren.
In zijn wekelijke bitcoin koersanalyse zegt Crypto Insider David dat zodra bitcoin support weet te vinden bij de $9.000, dit een signaal is dat de bull trend nog steeds sterk is. Op weg naar de $9.000 ligt er nog een belangrijk support-niveau waar bitcoin mogelijk kan gaan consolideren.
Dit prijsniveau is $9.400, waar bitcoin midden juni een lange tijd mee stoeide. Mocht deze support het niet houden, dan ligt de volgende belangrijke support op $9.000, wat dus een zeer belangrijk punt is. Mocht de koers support vinden en weer gaan stijgen, dan ligt de volgende resistance op $10.000. Dit prijspunt ligt echter nog steeds binnen het dalende trendkanaal dat de koers op dit moment vormt.
Heb je zondag de wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van David gemist? Lees deze dan alsnog door hier te klikken!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Grote cryptowet aangenomen in VS, 'enorme verschuiving voor crypto'
Grote cryptowet aangenomen in VS, ‘enorme verschuiving voor crypto’
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
Bitcoin Cash (BCH) vindt belangrijk steunniveau en nadert omslagpunt
Bitcoin bullmarkt voorbij? Voorspeller van 2018 crash waarschuwt voor top
Peter kocht 's werelds eerste
Peter kocht ’s werelds eerste “Bitcoin Lamborghini” voor slechts €106
Advertentie