Timo Bult Timo Bult
02/08/2020 16:21 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 02/08/2020 16:21

Bitcoin (BTC) koers herstelt niet terug boven $11.300, deze altcoins konden alsnog flink stijgen

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) koers herstelt niet terug boven $11.300, deze altcoins konden alsnog flink stijgen

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Vanochtend stortte de bitcoin (BTC) koers in een zeer snelle beweging terug onder de $11.000 nadat het eerder nog even door de $12.000 heen leek te breken. Even leek het erop dat bitcoin snel weer boven de $11.300, een belangrijke weerstand, kon herstellen maar in de loop van de dag werd duidelijk dat dit niet meteen weer zou lukken. Een aantal altcoins staan daarentegen in een zee van rood alsnog in de plus.

Bitcoin (BTC) weer rond $11.000

Aan de uptrend die werd ingezet nadat de BTC koers door $11.300 heen kon breken op 31 juli kwam vanochtend abrupt een einde. Nadat bitcoin een nieuwe yearly high van $12.134 bereikte, zorgde een kettingreactie aan liquidaties van bitcoin futurescontracten ervoor dat BTC binnen zes minuten tijd ruim $1.500 aan waarde verloor.
Bitcoin kon uiteindelijk bij $10.500 support vinden en herstelde al weer vrij snel tot aan de weerstandszone bij $11.300. Het bleef vandaag even spannend of BTC weer boven deze prijszone kon herstellen.
Rond 13:00 kwam er duidelijkheid, bitcoin zakte toen namelijk weer iets verder terug waarmee een herstel boven de $11.300 voor nu uitblijft. Bitcoin wordt op dit moment verhandeld voor een prijs van $11.145 op cryptocurrency-exchange Coinbase. Voor de korte termijn ligt de eerstvolgende belangrijke support bij ongeveer $10.800 met de eerstvolgende weerstand bij $11.300.

Chainlink (LINK) in zee van rood 10,5% in het groen

Ondanks dat bitcoin over de afgelopen 24 uur ruim 4% in de min staat en daarmee veel altcoins met zich mee naar beneden trekt, zijn er alsnog drie altcoins die kunnen stijgen. Dit zijn ethereum (ETH), ripple (XRP) en chainlink (LINK).
Ethereum kon ondanks zijn dip vanochtend alsnog met 3% in waarde stijgen ten opzichte van 24 uur geleden. De grootste altcoin blijft het dan ook relatief goed doen en is op dit moment $369,70 waard. Langzaam maar zeker komt het weer dicht in de buurt van de belangrijke prijszone bij $400.
Ripple doet het nog iets beter en staat 6,4% in het groen. De nummer drie bleef lang achter in de afgelopen periode maar kan nu eindelijk een aantal positieve bewegingen maken.
Ten slotte zien we op plek 10 chainlink ruim 10% in de plus staan. De oracles van het netwerk zijn een belangrijk onderdeel van de decentralized finance (DeFi) sector en LINK kon daar de afgelopen tijd al vaker van profiteren. Op het moment van schrijven is LINK $8,50 waard.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie