Timo Bult Timo Bult
30/07/2019 08:34 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 30/07/2019 08:34

Bitcoin (BTC) koers kaatst af van 100-MA, resistance houdt stand

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Na de drop op 27 juli begon bitcoin (BTC) weer aan een lichte opwaartse beweging. De resistance op $9.700 bood echter, zoals verwacht, sterke weerstand. Sindsdien is de richting van de bitcoin koers vrijwel horizontaal geweest. Op de uurlijkse en 4-uurs grafiek vormt bitcoin een dalende driehoek waaruit blijkt dat een mogelijke uitbraak aanstaande is.
Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin (BTC) $9.501 volgens CoinMarketCap na in de afgelopen 24 uur met 0,92% in waarde te zijn gedaald. Een beeld dat de hele top 10 cryptocurrencies op basis van marktkapitalisatie laat zien.
Ethereum (ETH) staat namelijk 1,46% in de min en is daarmee $208,70 waard. Ripple (XRP) zakte in de afgelopen 24 uur met 0,41% en staat daarmee op $0,3094. Ten slotte zien we dat de grootste daler binnen de top 10 op dit moment Binance coin (BNB) is. Na een daling van 2,4% staat BNB nu op $26,8.
Bitcoin daalde op 27 juli in een snelle beweging terug onder de 50- en 100-Moving Average (MA)-lijnen. Support werd uiteindelijk op $9.300 gevonden. De koers handelt nu vooral zijwaarts, vlak boven de support op $9.500.
Even leek het erop dat bitcoin verder kon gaan stijgen, echter bood de $9.700 sterke weerstand. Dit is namelijk ook waar de 100-MA zich op dat moment bevond. Deze lijn bood al meerdere keren weerstand waardoor de deur voor verdere stijgingen gesloten bleef.
De bekende analist Josh Rager laat op Twitter weten niet alleen naar de grafieken van de bekende cryptocurrency exchanges te kijken, hij kijkt namelijk ook naar de grafieken van de bitcoin futures op CME, een op een meer traditionele beurs verhandeld product. In een tweet laat hij weten:
https://twitter.com/Josh_Rager/status/1156021406976446464
Aangezien de CME beurs openings- en sluitingstijden heeft, maakt de bitcoin-prijs soms een sprongetje gezien de veranderende prijs terwijl de beurs gesloten is. Dit noemt Rager een “meme gap”. Vaak zien we dat de bitcoin koers zo’n gat in de grafiek opvult in de periode die volgt. Op dit moment zou dit betekenen dat de koers het gat bij $9.965 op zou vullen voordat de koers opnieuw van de 50-MA op de 4-uurs grafiek afketst, aldus Rager.
Rager is op dit moment nog neutraal maar zal bullish worden zodra de bitcoin prijs op CME boven de $10.635 sluit. Onder dit prijsniveau heeft bitcoin nog een aantal flinke hordes voor de boeg. Zo is er de resistance op $9.600 waar de 100-MA op de uurlijkse grafiek en de resistance-lijn van een dalend driehoekspatroon zich op dit moment bevindt. Onderaan ligt de belangrijkste support op dit moment nog steeds op $9.300.
Gisteren verscheen de nieuwste koersanalyse van Crypto Insider David. Heb je ‘m gemist? Klik dan hier om zijn analyse alsnog te lezen.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie