Kevin Schijven Kevin Schijven
04/09/2020 13:26 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 04/09/2020 13:26

Bitcoin (BTC) koers kan naar $500.000 stijgen, of $0, zegt Bloomberg analist

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) koers kan naar $500.000 stijgen, of $0, zegt Bloomberg analist

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Volgens Bloomberg analist Mike McGlone kan de koers van bitcoin (BTC) naar maar liefst $500.000 stijgen. Of het kan falen, zegt de cryptocurrency analist in een nieuw rapport genaamd “Bitcoin better than gold?”


McGlone meldt dat het gelimiteerde aanbod van bitcoin samen met een toenemende vraag nog steeds de doorslaggevende factor is. Volgens de analist is bitcoin is op weg om het digitale goud te worden en dezelfde macro-economische factoren die de prijs van goud ondersteunen, hebben hetzelfde effect op bitcoin. McGlone verwijst hiermee naar de kwantitatieve versoepeling (QE) van centrale banken.
Om een prijs van $500.000 te bereiken moet de marktkapitalisatie van bitcoin die van goud evenaren. Momenteel staat de marktkapitalisatie van goud op $9 biljoen en die van bitcoin pas op $200 miljard. Tevens meldt McGlone dat de huidige crypto-markt enigszins lijkt op die van 2017:

Een groot deel van de crypto-markt weerspiegelt de excessen van 2017, maar de basis wordt verstevigd door de uitbreiding van gedecentraliseerde exchanges (DEX) en financiën (DeFi). Een beperkt aanbod versus een toenemende vraag is de bottom-line voor bitcoin, met macro-economische onderbouwing die een opmars naar de marktkapitalisatie van goud ondersteunt met een prijs van $500.000 volgens sommige schattingen. Of het kan falen.


Ook verwacht McGlone dat de marktkapitalisatie van de tether (USDT) stablecoin uiteindelijk die van ethereum (ETH) zal inhalen en de nummer twee grootste cryptocurrency op de markt wordt.

Er is volgens ons weinig wat de marktkapitalisatie van Tether ervan weerhoudt om de nummer 2 crypto-asset op CoinMarketCap, Ethereum, te overtreffen. Er zou iets groots moeten gebeuren om de toenemende adoptie van Tether, de grootste stablecoin, te vertragen, die in iets minder dan een jaar op schema ligt om de kapitalisatie van Ethereum te evenaren.

De Winklevoss tweeling voorspelde onlangs ook $500.000 voor bitcoin om vergelijkbare redenen.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie