Timo Bult Timo Bult
17/07/2019 07:31 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/07/2019 07:31

Bitcoin (BTC) koers kan resistance niet doorbreken en zakt verder terug

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
bitcoin_BTC_koers_kan_resistance_niet_doorbreken_en_zakt_verder_terug

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Sinds 10 juli zit de bitcoin (BTC) koers in een neerwaartse trend. Als gevolg daarvan zakte bitcoin gedurende de afgelopen week door een aantal belangrijke support-niveaus. Gisteren leek het er nog op dat de bodem van deze correctie bereikt zou zijn, echter lukte het de bulls niet om de koers boven de $11.000 te krijgen.
Op dit moment staat vrijwel de gehele top 100 cryptocurrencies in het rood. Op het moment van schrijven is bitcoin een van de grootste dalers binnen de top 10. De prijs van bitcoin (BTC) $9.519 volgens CoinMarketCap na in de afgelopen 24 uur met bijna 12% in waarde te zijn gedaald.
Ook de altcoins in de top 10 laten op dit moment dalingen met dubbele cijfers zien. De grootste daler binnen de top 10 is EOS, dat met een waarde van $3,71 bijna 13,2% in de min staat. De grootste daler na EOS is ethereum (ETH). De tweede grootste cryptocurrency staat 11,9% in de min en is daarmee $201 waard.
Door de sterke daling van bitcoin is de bitcoin dominantie iets terug gezakt. Met een totale marktkapitalisatie van $258,3 miljard en de marktkapitalisatie van bitcoin van $170,7 komt de bitcoin dominantie uit op 66,1%.
Nadat bitcoin gisteren nog leek te herstellen van de op 14 juli ingezette correctie ziet het er nu heel anders uit. Het lukte de bulls gisteren namelijk niet om de koers boven de resistance op $11.100 uit te krijgen, waar ook de 100-Moving Average (MA) zich op dat moment bevond.
De koers zakte zodoende weer door de support op $11.000 waarna ook de supports op $10.500 en $10.000 kort na elkaar werden gebroken. Een low werd gevormd op $9.230. Bitcoin lijkt daarom op dit moment support te vinden op $9.300.
De eerstvolgende belangrijke resistances liggen op dit moment op $10.000 en $10.500. Zakt de koers toch weer verder terug dan moeten traders de supports op $9.000 en $8.800 in de gaten houden.
Benieuwd naar wat de koers van bitcoin, de meest dominante cryptocurrency, gaat doen? Onze analist, Crypto Insider David, heeft zijn visie weer in een analyse verwerkt. Zijn laatste artikel kan je hier vinden!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Shiba Inu knalt cryptomarkt voorbij na positief nieuws
Nieuwe crypto schiet 590% omhoog in minuten – handelaren verrast
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
Bitcoin Cash (BCH) vindt belangrijk steunniveau en nadert omslagpunt
Bitcoin bullmarkt voorbij? Voorspeller van 2018 crash waarschuwt voor top
Peter kocht 's werelds eerste
Peter kocht ’s werelds eerste “Bitcoin Lamborghini” voor slechts €106
Advertentie