Timo Bult Timo Bult
23/07/2019 12:59 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 23/07/2019 12:59

Bitcoin (BTC) koers kan volgens analist verder terugzakken, markt blijft bullish

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
bitcoin_BTC_koers_kan_nog_verder_terugzakken_volgens_analist_maar_blijft_bullish

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Na het doorbreken van de stijgende trendlijn, gisteren aan het eind van de middag, verwacht de analist Jacob Canfield een mogelijke verdere daling. Volgens Canfield was de stijging naar de $11.000 afgelopen zaterdag daarnaast een bull trap.
Een bull trap is een situatie waarin de koers doet vermoeden dat er verdere stijgingen plaats zullen vinden, maar juist het tegenovergestelde doet. Investeerders kunnen hierdoor de verkeerde beslissing nemen en long-posities openen. Canfield voorzag de bull trap en opende juist short-posities.

Ik heb mijn bull trap op $11k gekregen om te shorten
[…]
Nog steeds een bullmarkt, maar een break en close van $9500 zal me overtuigen dat we de $8200-8500-zone kunnen gaan bezoeken.


Op de grafiek in Canfields tweet is te zien hoe de bitcoin (BTC) koers een symmetrische driehoek vormt op de dagelijkse grafiek. Daarnaast viel hem op dat er veel vraag bestaat in het prijsgebied dat Canfield groen heeft gemarkeerd op de grafiek. Mocht de koers dit gebied testen dan verwacht Canfield een sterke reversal. 
In dat geval zou de koers terug omhoog kunnen gaan stijgen, richting te rode dalende trendlijn. Een nieuwe correctie naar beneden, richting het groene prijsgebied blijft echter ook nog steeds mogelijk.
Op dezelfde grafiek is daarnaast te zien dat de koers even onder het groen gemarkeerde gebied daalde. Volgens Canfield was dit juist een bear trap, het tegenovergestelde van een bull trap. Hij verwacht een mogelijke nieuwe bear trap waardoor de prijs zelfs tot de $8.200 kan gaan dalen. Echter blijft de markt ook in dat geval nog steeds bullish.
Heb je afgelopen zondag de meest recente bitcoin-koersanalyse van onze eigen analist David gemist? Klik dan hier om deze alsnog te lezen!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie