Koop nu goedkoop crypto bij Bitvavo

Bitcoin (BTC) koers kan volgens analist verder terugzakken, markt blijft bullish

Na het doorbreken van de stijgende trendlijn, gisteren aan het eind van de middag, verwacht de analist Jacob Canfield een mogelijke verdere daling. Volgens Canfield was de stijging naar de $11.000 afgelopen zaterdag daarnaast een bull trap.

Een bull trap is een situatie waarin de koers doet vermoeden dat er verdere stijgingen plaats zullen vinden, maar juist het tegenovergestelde doet. Investeerders kunnen hierdoor de verkeerde beslissing nemen en long-posities openen. Canfield voorzag de bull trap en opende juist short-posities.

Ik heb mijn bull trap op $11k gekregen om te shorten
[…]
Nog steeds een bullmarkt, maar een break en close van $9500 zal me overtuigen dat we de $8200-8500-zone kunnen gaan bezoeken.

- Advertentie -

Op de grafiek in Canfields tweet is te zien hoe de bitcoin (BTC) koers een symmetrische driehoek vormt op de dagelijkse grafiek. Daarnaast viel hem op dat er veel vraag bestaat in het prijsgebied dat Canfield groen heeft gemarkeerd op de grafiek. Mocht de koers dit gebied testen dan verwacht Canfield een sterke reversal. 

In dat geval zou de koers terug omhoog kunnen gaan stijgen, richting te rode dalende trendlijn. Een nieuwe correctie naar beneden, richting het groene prijsgebied blijft echter ook nog steeds mogelijk.

Op dezelfde grafiek is daarnaast te zien dat de koers even onder het groen gemarkeerde gebied daalde. Volgens Canfield was dit juist een bear trap, het tegenovergestelde van een bull trap. Hij verwacht een mogelijke nieuwe bear trap waardoor de prijs zelfs tot de $8.200 kan gaan dalen. Echter blijft de markt ook in dat geval nog steeds bullish.

Heb je afgelopen zondag de meest recente bitcoin-koersanalyse van onze eigen analist David gemist? Klik dan hier om deze alsnog te lezen!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€11.361,50 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€11.394,00 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€11.427,40 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.447,00 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€11.447,10 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€11.361,50 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€11.394,00 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€11.427,40 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.447,00 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€11.447,10 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin bulls zetten door!

Daar was 'ie dan, de expansie van de beweging die afgelopen 8 oktober werd ingezet. Alle ingrediënten zijn momenteel aanwezig om de bitcoin koers...