Timo Bult Timo Bult
02/09/2021 06:57 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 02/09/2021 06:57

Bitcoin (BTC) koers richting $50.000; wat verwachten de analisten?

Nieuws
Bitcoin (BTC) koers richting $50.000 wat verwachten de analisten

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De cryptomarkt is afgelopen nacht opgestegen! Zowel bitcoin (BTC) als veel altcoins stijgen hard, hier en daar met dubbele cijfers. Wat zeggen bekende analisten over deze situatie? In dit artikel zetten we een aantal interessante tweets op een rij.

Cryptomarkt onderschat lange-termijn impact van Bitcoin halving

Bitcoin (BTC) nadert $50.000

Bitcoin hield de afgelopen dagen gelukkig stand boven de 200-dagen moving average (MA), waar tevens de onderzijde van het huidige stijgende trendkanaal lag. Met deze stuiter is de BTC prijs nu goed op weg naar $50.000, de enorm belangrijke weerstand om te breken voor de bulls. Lukt hen dit, dan zien we mogelijk een “teleportatie naar de mid $50k’s,” aldus analist Josh Rager:

https://twitter.com/Rager/status/1433245643607355395

Advertentie

Wat als bitcoin zijn ATH breekt?

Ook Pentoshi, een andere analist, kijkt naar de $50.000. Hij verwacht dat bitcoin vervolgens richting de $60.000 kan gaan stijgen. En wat als bitcoin zijn all-time highs (ATH’s) doorbreekt? Daarover schrijft de analist het volgende:

“Wat is je prijs discovery plan? Boven die highs lijkt 3x redelijk, wat ongeveer 180k is. Je gaat geen nieuwe ath’s maken voor 10% winst”

https://twitter.com/Pentosh1/status/1433214500170313730

$0 naar bitcoin ETF’s, is dat een slecht teken? Expert legt uit

Supply squeeze zet door

Wanneer veel mensen appels willen eten maar er niet zoveel appels aan de bomen zitten, hebben deze mensen meer geld over voor de appels die er wel zijn. Dat is het basisprincipe van vraag en aanbod dat de prijs van dingen zoals appels bepaalt. Ook de prijs van bitcoin wordt op deze manier bepaalt. Maar de afgelopen maanden zien we iets interessants gebeuren. Steeds meer mensen kopen bitcoin en zetten het op een externe wallet, waarschijnlijk voor de lange termijn.

Er zijn dus steeds minder bitcoins beschikbaar op de open markt terwijl de vraag nog steeds lijkt te groeien. Veel analisten verwachten dan ook dat dit tot een supply squeeze kan leiden, een prijsstijging als gevolg van te weinig aanbod, maar veel vraag. Ook deze situatie ontwikkelde verder gisteren, zo viel on-chain analist Will Clemente op:

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie