Timo Bult Timo Bult
19/07/2019 07:50 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 19/07/2019 07:50

Bitcoin (BTC) koers stijgt weer boven de $10.000 na goed nieuws uit China

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
bitcoin_BTC_koers_stijgt_weer_boven_de_10000_dollar_na_goed_nieuws_uit_china

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Na een flinke piek in koopvolume is de bitcoin (BTC) koers gistermiddag flink gestegen. Deze stijging vond plaats nadat bitcoin (BTC) gisteren voor het grootste deel van de dag zijwaarts handelde. Wel was de richting sinds een aantal dagen duidelijk neerwaarts. Een mogelijke reden voor de stijging is een uitspraak van een rechtbank in China.
Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin (BTC) $10.511 volgens CoinMarketCap na een stijging van 6,6% in de afgelopen 24 uur. De afgelopen twee dagen handelde bitcoin nog vooral onder de $10.000 nadat op 17 juli een low van $9.071 werd bereikt.
De tweede grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie, ethereum (ETH), volgde bitcoin de afgelopen dagen grotendeels. Zo werden de supports op $240 en uiteindelijk ook de $200 gebroken. Na bitcoins opleving is de prijs echter weer boven de $200 uitgekomen. ETH is daarmee op dit moment $222,70 waard na een stijging van 2,4%.
Wanneer we naar bitcoin kijken dan zien we dat de koers gisteren rond 15:00 uur aan een snelle koersstijging begon. In een korte tijd steeg bitcoin van $9.300 naar de resistance op $10.800.
Daar consolideert de koers nu al een aantal uren. Met de stijging wisten de bulls de koers boven de dalende trendlijn en de 100-Moving Average (MA) op de uurlijkse grafiek uit te krijgen, welke beide ongeveer op dezelfde plek stonden.
Zodoende werden ook de weerstanden op $10.000 en $10.100 overtuigend gebroken. Op dit moment is de eerstvolgende weerstand $10.800, welke de koers dus eerder al een keer heeft getest. Mocht het de bulls lukken deze weerstand te doorbreken dan is de volgende horde de $11.000. Als het hen lukt de dag boven dit niveau af te sluiten dan liggen eventuele verdere stijgingen in het verschiet.
In het scenario waarin de koers weer terugzakt kan er mogelijk support gevonden worden op de $10.100 waar ook de 100-MA zich op dit moment nog bevindt.
Een mogelijke reden waarom de koers plotseling begon te stijgen is berichtgeving uit China. Daar werd bitcoin een “virtueel eigendom” genoemd door een rechtbank. In het document staat:

Bitcoin heeft de kenmerken van een eigendom – waardevol, schaars en verwisselbaar. We zouden het als een virtueel eigendom moeten herkennen.

Deze erkenning is positief volgens veel crypto-analisten. Eerder erkende de voorzitter van de Amerikaanse Federal Reserve bitcoin ook al als oppotmiddel, al was dat in een minder positieve context. Toch zijn de recente berichten van hoog geplaatste politici en organisaties positief voor de bekendheid en erkenning van de cryptocurrency.
Hou jij de koers van bitcoin (BTC) in de gaten? Crypto Insider David, onze eigen analist, heeft zijn visie weer in zijn wekelijkse analyse verwerkt. Zijn laatste stuk vind je hier!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Shiba Inu knalt cryptomarkt voorbij na positief nieuws
Nieuwe crypto schiet 590% omhoog in minuten – handelaren verrast
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
Bitcoin Cash (BCH) vindt belangrijk steunniveau en nadert omslagpunt
Bitcoin bullmarkt voorbij? Voorspeller van 2018 crash waarschuwt voor top
Amerikaanse staat koopt +$100 miljoen aan bitcoin, 'een goed teken'
Amerikaanse staat koopt +$100 miljoen aan bitcoin, koers reageert
Advertentie