Timo Bult Timo Bult
15/07/2021 08:26 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 15/07/2021 08:26

Bitcoin (BTC) koers stuit op weerstand, deze altcoin stijgt opnieuw +30%!

Nieuws
Bitcoin (BTC) koers stuit op weerstand, deze altcoin stijgt opnieuw +30%

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

In de marktupdate van gisteren was te lezen dat bitcoin (BTC) de 50-weken moving average (MA) heeft aangetikt om vervolgens een mooie stuiter te maken. Op de weg omhoog zou al vrij snel weerstand gevonden kunnen gaan worden. Is de koers verder doorgestoomd, of zakken we nu toch weer terug naar die gevreesde 50-weken MA?

Gigantische XRP prijsstijging op de loer, volgens crypto-analisten

Bitcoin (BTC) vindt weerstand bij $33.000

Een nieuwe neerwaartse versnelling bracht bitcoin gisteren terug tot een low van $31.600. Daarmee werd de 50-weken MA opnieuw getest als support. Dit gebeurde sinds 21 juni een keer eerder, toen kochten de bulls de dip bij $28.800 in rap tempo op om een week later een high neer te zetten bij $36.675.

Gisteren zagen we opnieuw de 50-weken MA getest worden met weer een stuiter, al was die minder snel dan de vorige. Bij $33.000 werd afgelopen nacht weerstand gevonden en de bitcoin koers zakt op dit moment weer iets terug. Het handelsvolume neemt daarbij wel iets af.

De situatie blijft voor nu dan ook onveranderd. Bitcoin zou opnieuw de 50-weken MA op kunnen gaan zoeken en hier eventueel kort onder kunnen duiken. Een test van de $30.000 zou daarbij niet uitgesloten zijn. Voor de korte termijn vormt de $33.000-zone, met daarin de 50-MA op de 4-uurs grafiek, weerstand op de weg omhoog.

Advertentie

Axie inifinity (AXS) opnieuw de grote uitblinker

Binnen de top 10 kleuren de altcoins overwegend groen. Ethereum (ETH) stijgt 3% maar bevindt zich wel weer onder de $2.000. Binance coin (BNB) is met een stijging van 5,4% de grootste stijger van de top 10.

De grootste stijger van de top 100 is opnieuw axie infinity (AXS). Die altcoin staat opnieuw 31% in plus en zelfs 111% ten opzichte van 7 dagen geleden. Dit terwijl de altcoin al bijzonder hard is gestegen de afgelopen dagen. Daarbij komt ook nog eens het feit dat het beeld er qua funding rates nog steeds positief uitziet!

Belangrijk om te onthouden is dat een dergelijke stijging vrijwel altijd resulteert in een sterke correctie. Voorzichtigheid is dus geboden.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie