Timo Bult Timo Bult
25/08/2021 15:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 25/08/2021 15:45

Bitcoin (BTC) koers stuitert terwijl cardano (ADA) en Binance coin (BNB) groen kleuren

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) koers stuitert terwijl cardano (ADA) en Binance coin (BNB) groen kleuren

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Voorzichtig kleuren hier en daar wat koersen groen terwijl de bitcoin (BTC) prijs tevens een stuiter lijkt te maken. Is dit het begin van het herstel richting de $50.000? In dit artikel lees je een marktupdate over de huidige stand van zaken!

Grayscale’s bitcoin ETF verlaagt hoge kosten pas bij ‘volwassen markt’
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin (BTC) koers stijgt ligt, stuiter bij 50-MA?

Vanochtend vroeg daalde bitcoin nog iets verder af om uiteindelijk een lokale low neer te zetten bij $47.122 op crypto exchange Coinbase. Vanaf hier kon BTC weer wat stijgen met daarbij vooral in het vorige uur meer handelsvolume. Op het moment van schrijven is bitcoin $48.431 waard.

De prijszone bij $48.000 is voor de korte termijn een support om in de gaten te houden. Hier bevindt zich de 50-moving average (MA) op de 4-uurs grafiek. De koers vond hier gedurende de maand augustus meerdere keren weerstand en dus kan dit prijsniveau in een bullish scenario nu steun bieden.

Petoshi, een analist, ziet daarnaast op de lagere tijdsframes dat de koers de neerwaartse trend van de afgelopen twee dagen lijkt te breken. “Een close boven 48.8k en ik denk dat je zelfs zo ver kunt gaan als “HSBAF” [holy shit the bulls are f*cked] te zeggen.”

https://twitter.com/Pentosh1/status/1430537021584547843

Advertentie

Ook cardano (ADA) en Binance coin (BNB) kleuren groen

Waar bitcoin vooralsnog 0,2% in het rood staat ten opzichte van 24 uur geleden, kleuren een aantal altcoins alsnog groen. Ethereum (ETH) daalt met 1,6% in waarde en is $3.185 waard. De nummer 3 op de markt, cardano (ADA), is $2,72 waard en stijgt daarmee 0,5%.

Binance coin (BNB) is de snelste stijger van de top 10 en staat 4,6% in het groen. Ripple (XRP) daalt 2,1% en dogecoin (DOGE) 2,4%. Tot slot dalen polkadot (DOT) en solana (SOL) met 1,4% en 4,3% respectievelijk. Binnen de top 100 is revain (REV) de grootste stijger. De nummer 87 staat 21,5% in de plus. Horizen (ZEN) stijgt 10,3% en tezos (XTZ) met 9,6%.

Voor degenen die non-fungible tokens (NFT) bezitten en de waarden hiervan flink zien stijgen, heeft de bekende investeerder Mike Novogratz nog advies. Hij schrijft op Twitter:

“Wat crypto in 2017 deed dalen, was een enorme aanbodreactie op de stijgende prijzen. Iedereen begon tokens uit te geven.
Terwijl NFT’s als een industrie net begonnen is, zou ik zeggen pas op voor gekke prijzen. Een ton aan aanbod. Wees slim in wat je koopt. en wees niet bang om wat winst te nemen.”

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie