Timo Bult Timo Bult
03/08/2020 15:13 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 03/08/2020 15:13

Bitcoin (BTC) koers test belangrijke weerstandszone weer en deze altcoin stijgt opnieuw flink!

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) koers test belangrijke weerstandszone weer en deze altcoin stijgt opnieuw flink!

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Het afgelopen weekend werd getekend door een enorme squeeze die de bitcoin (BTC) koers terug bracht naar de support bij $10.500. Meerdere altcoins, waaronder ethereum (ETH), troffen hetzelfde lot. Inmiddels lijkt het grootste deel van de schade alweer goedgemaakt en test bitcoin een belangrijke weerstandszone.

Bitcoin (BTC) bereikt na herstel weer $11.300

Nadat bitcoin bij $10.500 steun vond, kon de koers al snel weer herstellen. Zodoende testte het al vrij rap na de duikvlucht de weerstandszone bij $11.300. Op dat moment lukte het de bulls echter nog niet om de BTC koers verder omhoog te duwen en zakte bitcoin weer iets terug.
Ook een tweede test gisteren was zonder succes. Op het moment van schrijven doet bitcoin een derde poging om de $11.300 te breken, wat gepaard gaat met een lichte toename in handelsvolume. Mocht bitcoin hier deze keer wel doorheen kunnen breken dan ligt bij $11.700 voor de korte termijn het volgende obstakel. Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $11.320 op cryptocurrency-exchange Coinbase.

Bitcoin doet aardige pogingen, maar tot nu toe ontbreekt het benodigde handelsvolume.

Aldus Dennis Soemai van Bitdenex.
Toch is niet zo vanzelfsprekend dat bitcoin zijn stijging gewoon weer voortzet richting de $12.000. Crypto Insider Michiel benoemde vandaag in zijn koersvideo namelijk de mogelijkheid voor dalingen als gevolg van mogelijk nieuwe dalingen op de reguliere markten. Wil je meer te weten komen over wat Michiel van de koers denkt? Bekijk dan hier zijn wekelijkse bitcoin koers video! 

Ripple (XRP) weer een van de grootste top 20 stijgers

Het herstel dat bitcoin laat zien gaat echter nog een stukje harder bij de altcoins. Daar staan een aantal top 10 crypto’s flink in de plus. Ethereum kan zijn stijging doorzetten en staat ten opzichte van 24 uur geleden 6,7% in het groen. Ether is hiermee $391,70 waard waarmee die belangrijke $400 weer een stapje dichterbij komt!
Nog opvallender is de stijging van ripple (XRP). De op twee na grootste crypto op basis van marktkapitalisatie stijgt namelijk met 8,5% naar een waarde van $0,3104. Al met al kwam er na de daling van $30 miljard als gevolg van de squeeze, weer een kleine $10 miljard bij de totale waarde van de cryptomarkt bij. Bitcoins dominantie in de markt neemt weer iets af en is nu 60,5%.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie