Timo Bult Timo Bult
27/09/2021 09:54 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 27/09/2021 09:54

Bitcoin (BTC) koers tikt weerstand aan, ethereum (ETH) doet goede zaken, deze altcoins stegen hard

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) koers tikt weerstand aan, ethereum (ETH) doet goede zaken, deze altcoins stegen hard

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Het afgelopen weekend maakte bitcoin (BTC) een mooie stijging waarmee de 50-moving average (MA) op de 4-uurs grafiek en de weerstand bij $44.000 op dit moment worden getest. Een overduidelijke trendommekeer lijkt er voor sommige analisten nog niet te zijn. In dit artikel lees je over de laatste stand van zaken op de cryptomarkt!

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Bitcoin (BTC) blijft in range handelen

Kijkend naar de 4-uurs grafiek zien we dat bitcoin de afgelopen dagen een mooie stijging van zo’n 8% neer heeft kunnen zetten. Zodoende kon bitcoin afgelopen nacht de weerstand bij $44.000 aantikken. Dit is tevens het prijsniveau waar de 50-MA op de 4-uurs grafiek zich bevindt. De bulls konden deze weerstandszone vooralsnog niet breken.

Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $43.664 op crypto exchange Coinbase. Analist en handelaar Josh Rager stelt in een tweet op dit moment neutraal te blijven maar houdt deze prijs goed in de gaten:

“Nog steeds aan het rangen hier op lagere tijdframes, maar het is nog niet bewezen dat we uit de neerwaartse trend breken
Ik wil de prijs weer boven de $45k zien breken en hogere lows gevormd zien worden
Neutraal op dit moment”

https://twitter.com/Rager/status/1442350258307035144

On-chain analysebedrijf Glassnode laat daarnaast zien dat investeerders de afgelopen week voorzichtig waren. Na het negatieve nieuws uit China dat het land crypto transacties gaat verbieden, dipte de prijs behoorlijk. Vorige week stroomde er uiteindelijk $350,8 miljoen aan bitcoin de cryptocurrencies binnen, wat doorgaans een teken is dat deze op de exchanges verkocht gaan worden.

Advertentie

Ethereum (ETH) trotseert $3.000

Uit diezelfde cijfers van Glassnode blijkt echter ook dat juist meer ethereum (ETH) bij exchanges zijn weggehaald, wat een positief teken kan zijn. Ook de afgelopen 24 uur kreeg ethereum weer een mooie boost. De altcoin staat 5,9% in de plus en is na solana (SOL) de hardste stijger van de top 10. Solana steeg het afgelopen etmaal met 6,2% in waarde.

Een aantal opvallende stijgers binnen de top 100 zijn uniswap (UNI) met +10%, ren (REN) met 10,1% en compound (COMP) met tevens 10%. Het zijn dus vooral de kleinere altcoins die hard kunnen stijgen. Al met al nadert de cryptomarkt weer de $2 biljoen. De afgelopen 24 uur werd de cryptomarkt 4,4% meer waard en zijn alle cryptocurrencies bij elkaar $1,95 biljoen waard. Het negatieve nieuws uit China lijkt dus vooralsnog niet al teveel effect te hebben!

Wil je een technische analyse van de koersen? Bekijk dan hier de wekelijkse Insider koersvideo van onze analist Michiel. Daarnaast heeft John van Meer zojuist een altcoin video gepubliceerd!

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie