Timo Bult Timo Bult
17/09/2020 07:57 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/09/2020 07:57

Bitcoin (BTC) koers uitbraak boven $11.000 blijft uit, maar deze altcoins stijgen juist weer

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) koers uitbraak boven $11.000 blijft uit, maar deze altcoins stijgen juist weer

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Gisteren aan het einde van de middag kwam de bitcoin (BTC) koers bij $11.000 aan, een prijsniveau waar het begin september doorheen zakte. Gisteravond leek het er lange tijd op dat de koers uit zou gaan breken, maar zoals gisteren op Crypto Insiders te lezen was, speelde er op dat moment meer.

Bitcoin (BTC) dominantie onderuit, koers zakt terug

Nadat bitcoin bij $11.000 aankwam steeg de koers nog een stukje verder door. Uiteindelijk werd een high voor de afgelopen 24 uur bereikt van $11.099 op cryptocurrency exchange Coinbase. Verder dan dat kwamen de bulls helaas niet.
De koers zakte aanvankelijk terug tot $11.000 om daar een aantal uren vlakbij te blijven handelen. Vannacht zakte bitcoin echter alsnog door dit prijsniveau waarna de koers tot aan de 50-uurs Moving Average (MA) bij $10.800 daalde.
Op de 4-uurs grafiek is te zien dat toen bitcoin boven de $11.000 steeg, de Relative Strength Index (RSI) in het overbought gebied terechtkwam. Dat bitcoin niet direct door kon breken is dan ook niet gek als je kijkt naar de stijgingen van de afgelopen dagen, die relatief snel plaatsvonden.
Daarnaast is de bitcoin dominantie ook onderuit gezakt nadat het niet uit het dalende trendkanaal kon breken, zoals gisteren uitgelegd in deze marktupdate. Het resultaat is dat bitcoin weer wat terugzakt en dat een aantal altcoins weer wat terrein kunnen winnen. Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $10.884 op Coinbase.

Ethereum (ETH) de hardste stijger

Zo staat ethereum (ETH) 4,9% in de plus, waar bitcoin 0,8% stijgt. ETH is hiermee de hardste stijger van de top 10 en is nu $380 waard. De grootste altcoin kruipt weer een stukje dichterbij de $400. Ook ripple (XRP) staat aardig in de plus en steeg over de afgelopen 24 uur met 3,7% in waarde. XRP is nu $02506 waard.
Al met al steeg de cryptomarkt de afgelopen 24 uur met zo’n $3 miljard in waarde. Hiermee zijn alle cryptocurrencies bij elkaar $349,9 miljard waard. Bitcoins aandeel in het totaal neemt dus weer iets af en is nu 57,5%.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie