Timo Bult Timo Bult
23/06/2019 17:28 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 23/06/2019 17:28

Bitcoin (BTC) koers vormt continueringspatroon, fundamentals bullish

Nieuws
bitcoin_BTC_koers_vormt_continueringspatroon_fundamentals_bullish

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Dat bitcoin (BTC) het goed doet zal je niet ontgaan zijn. De cryptocurrency steeg de afgelopen week sterk, en wist zo tot boven de $10.000 te stijgen. Met de fundamentele factoren die er steeds beter uit beginnen te zien en ook de technicals die bepaalde signalen afgeven, is de $10.000 mogelijk niet het hoogtepunt voor deze cyclus.
Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin (BTC) $10.717 volgens CoinMarketCap na ongeveer 1,14% in waarde te zijn gedaald. Bitcoin lijkt hiermee sterk boven de $10.000 te consolideren. De marktkapitalisatie van BTC komt na de recente stijgingen uit op $190,5 miljard. Met een totale marktkapitalisatie van $325,5 miljard komt de bitcoin dominantie uit op 58,5%, een stijging ten opzichte van de afgelopen dagen.
Bitcoin doet het niet alleen goed op de koersgrafieken, ook de fundamentals zien er steeds beter uit. Kevin Rooke, een Canadese investeerder, merkt op dat het aantal bitcoin wallets met $1 tot $10.000 sterk is gestegen. Bitcoin whales beginnen hierdoor een kleinere invloed te krijgen op de koers.


Ook het aantal transacties blijft door stijgen. In 2019 vonden er al zo’n 60 miljoen transacties plaats op de bitcoin blockchain, een gegeven dat de afgelopen jaren alleen maar is gestegen. Ook hier lijkt bitcoin dus niet af te remmen.
De bekende analist Josh Rager ziet de koers een bullish formatie vormen. Wel zegt hij voorzichtig te zijn met dergelijke constateringen. Patronen die op de traditionele markten iets signaleren werken namelijk niet altijd op bitcoin-grafieken.

Momenteel consolideert het in een formatie die waarschijnlijk moet leiden tot continuering. Klassieke patronen werken niet altijd op de BTC-grafiek en de meeste patronen zijn gemaakt om mensen op het verkeerde been te zetten. Maar ik denk dat BTC door zal stijgen om de wekelijkse weerstand op $11,469 te testen.

https://twitter.com/Josh_Rager/status/1142768752792145923
Een andere analist, Galaxy, valt op dat de huidige opzet van de koers veel lijkt op de opzet die we in 2017 zagen. Toen zorgde dit voor een stijging van 570%. Galaxy verwacht op basis van deze observatie dat bitcoin tegen het einde van oktober dit jaar wel eens tot $62.000 gestegen kan zijn.


Heb je de laatste wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van David gemist? Lees deze dan alsnog door hier te klikken!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Shiba Inu knalt cryptomarkt voorbij na positief nieuws
Nieuwe crypto schiet 590% omhoog in minuten – handelaren verrast
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
Bitcoin Cash (BCH) vindt belangrijk steunniveau en nadert omslagpunt
Bitcoin bullmarkt voorbij? Voorspeller van 2018 crash waarschuwt voor top
Peter kocht 's werelds eerste
Peter kocht ’s werelds eerste “Bitcoin Lamborghini” voor slechts €106
Advertentie