Timo Bult Timo Bult
01/07/2021 07:22 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/07/2021 07:22

Bitcoin (BTC) koers weer terug onder weerstand, deze altcoin stijgt 16% ondanks pullback markt

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) koers weer terug onder weerstand, deze altcoin stijgt 16% ondanks pullback markt

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De uitbraak boven de $35.000 gisteren heeft helaas vooralsnog niet tot een snelle beweging omhoog geleid. De bitcoin (BTC) koers zakte in plaats daarvan weer wat terug en kwam zodoende weer onder de $35.000 terecht. Hoe doen de altcoins het tijdens deze pullback? Je leest het in deze marktupdate.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Bitcoin (BTC) test het water boven $35.000

Na ongeveer 24 uur zijwaarts te hebben gehandeld onder de weerstand bij $35.000, lukte het de bulls gisteren alsnog om er doorheen te breken. Het handelsvolume nam licht toe en een piek van $36.675 werd bereikt op crypto exchange Coinbase. Toch zien we bitcoin op het moment van schrijven weer op een prijs van $33.568 staan.

Het lijkt er dus op dat de weerstand in deze zone sterk is. Zo zien we in de prijszone waar de piek werd gevormd de 200-moving average (MA) op de 4-uurs grafiek en de middellijn van de Bollinger Bands op de dagelijkse grafiek. Een directe doorbraak van deze zone zit er dus vooralsnog niet in.

Nu bitcoin verder terug zakt zal het interessant worden om te zien hoever de koers dipt. De vorige swing low op de dagelijkse grafiek ligt op $30.173 en dus is dit een belangrijke prijszone om de komende tijd in de gaten te houden. Hierboven zou de $33.000 als steunzone kunnen dienen.

Advertentie

Ethereum (ETH) als enige in de plus

Binnen de top 10 van grootste cryptocurrencies vinden we ethereum (ETH) als een van de twee enige stijgers in de top. De grootste altcoin van de markt staat met 1,5% in het groen en blijft met een prijs van $2.169 boven de belangrijke prijszone van $2.000. Verder naar beneden zien we enkel rode cijfers, tot uniswap (UNI) op plek 10. UNI steeg over de afgelopen 24 uur met 1,7% in waarde.

Verder zien we Binance coin (BNB) met 3,4% in waarde zakken, cardano (ADA) met -1% en dogecoin (DOGE) met -4,4%. Kijken we naar de top 100 dan zijn er alsnog wat sterke stijgers te vinden. Maker (MKR) is de grootste stijger en staat 16% in de plus. Een andere decentralized finance (DeFi) crypto stijgt tevens hard; compound (COMP) staat 12% in de plus.

Al met al zakt de markt wat terug in waarde. Waar eerder nog bijna de $1,5 biljoen werd aangetikt, zijn alle cryptocurrencies bij elkaar nu $1,39 biljoen waard na een daling van 2,5%. Ook daalt de bitcoin dominantie weer wat doordat een aantal altcoins alsnog aardig kon stijgen. Bitcoins dominantie is met 0,7% afgenomen en is nu 45,3%.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie