Bitcoin kopen? Momenteel het goedkoopst bij Bitvavo

Bitcoin (BTC) koers zakt, maar staat hierdoor mogelijk op het punt om weer te stijgen

De koers van bitcoin (BTC) brak de afgelopen weken enkele keren door $12.000 heen, maar het lukte niet om daar stand te houden. In de afgelopen dagen is de BTC-koers door enkele support-zones gezakt en op het moment van schrijven heeft bitcoin zelfs moeite om $11.400 vast te houden. Het marktsentiment lijkt dan ook langzamerhand bearish te worden, in ieder geval op de korte termijn.

Volgens Glassnode, een bekend onderzoeksbureau in de crypto-sector, zal dit bearish sentiment van korte duur zijn, want de koers van bitcoin staat alweer op het punt om te stijgen. Glassnode meldt op 26 augustus dat de huidige Stablecoin Supply Ratio (SSR) namelijk zeer hoog staat.

- Advertentie -

De SSR verwijst naar de “buying power,” oftewel potentiële koopkracht, van stablecoins ten opzichte van bitcoin. Een lage bitcoin prijs stelt eigenaren van stablecoins instaat om een groter aandeel van het bitcoin aanbod te kopen.

Glassnode meldt dat deze SSR momenteel zeer hoog staat, zelfs drie keer zo hoog als vorig jaar toen bitcoin rond deze prijsklasse lag. Dat zou betekenen dat stablecoin eigenaren een relatief groot aandeel kunnen kopen van het aanbod en dat kan de prijs van bitcoin omhoog voeren

Glassnode voegt daaraan toe dat dit ondersteund wordt door de enorme toename van tether (USDT) op de markt dit jaar. In april stond de marktkapitalisatie van tether nog op zo’n $4 miljard. In juli schoot dit de $10 miljard voorbij, en nog geen twee weken geleden alweer langs de $12 miljard.

Op het moment van schrijven staat de marktkapitalisatie van tether zelfs op $13 miljard. Het is nu de derde grootste cryptocurrency op de markt en stijgt daarmee langs XRP. Volgens Glassnode duidt dit aan dat een grote hoeveel stablecoins momenteel “op de zijlijn wachten.”

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.513,24 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.157,02 Kopen
2
Bitvavo
Reviewed
€9.398,54 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.470,10 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€9.475,67 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.513,24 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.157,02 Kopen
2
Bitvavo
Reviewed
€9.398,54 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.470,10 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€9.475,67 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers bullish of bearish? The big squeeze

Wat leven we toch in een turbulente periode! Waar je vandaag denkt 'Ah, zit dat zo!', moet je oppassen dat je morgen niet compleet...