Kevin Schijven Kevin Schijven
27/08/2020 14:55 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 27/08/2020 14:55

Bitcoin (BTC) koers zakt, maar staat hierdoor mogelijk op het punt om weer te stijgen

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) koers zakt, maar staat hierom mogelijk op het punt om weer te stijgen

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De koers van bitcoin (BTC) brak de afgelopen weken enkele keren door $12.000 heen, maar het lukte niet om daar stand te houden. In de afgelopen dagen is de BTC-koers door enkele support-zones gezakt en op het moment van schrijven heeft bitcoin zelfs moeite om $11.400 vast te houden. Het marktsentiment lijkt dan ook langzamerhand bearish te worden, in ieder geval op de korte termijn.
Volgens Glassnode, een bekend onderzoeksbureau in de crypto-sector, zal dit bearish sentiment van korte duur zijn, want de koers van bitcoin staat alweer op het punt om te stijgen. Glassnode meldt op 26 augustus dat de huidige Stablecoin Supply Ratio (SSR) namelijk zeer hoog staat.


De SSR verwijst naar de “buying power,” oftewel potentiële koopkracht, van stablecoins ten opzichte van bitcoin. Een lage bitcoin prijs stelt eigenaren van stablecoins instaat om een groter aandeel van het bitcoin aanbod te kopen.
Glassnode meldt dat deze SSR momenteel zeer hoog staat, zelfs drie keer zo hoog als vorig jaar toen bitcoin rond deze prijsklasse lag. Dat zou betekenen dat stablecoin eigenaren een relatief groot aandeel kunnen kopen van het aanbod en dat kan de prijs van bitcoin omhoog voeren
Glassnode voegt daaraan toe dat dit ondersteund wordt door de enorme toename van tether (USDT) op de markt dit jaar. In april stond de marktkapitalisatie van tether nog op zo’n $4 miljard. In juli schoot dit de $10 miljard voorbij, en nog geen twee weken geleden alweer langs de $12 miljard.
Op het moment van schrijven staat de marktkapitalisatie van tether zelfs op $13 miljard. Het is nu de derde grootste cryptocurrency op de markt en stijgt daarmee langs XRP. Volgens Glassnode duidt dit aan dat een grote hoeveel stablecoins momenteel “op de zijlijn wachten.”

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie