Kevin Schijven Kevin Schijven
02/11/2020 13:29 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 02/11/2020 13:29

Bitcoin (BTC) koers zakt plotseling met enkele procenten, komt dat door de CME gap?

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) koers zakt plotseling met enkele procenten, komt dat door de CME gap?

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Zaterdag bereikte de koers van bitcoin (BTC) een nieuw jaarlijks hoogtepunt. De prijs tikte de $14.000 aan en doorbrak daarmee tevens het hoogterecord uit 2019. Het was ook de eerste keer sinds 2017 dat een maandelijkse candle boven de $13.000 werd gesloten.
Toch bleek de weerstand rond dit niveau vooralsnog te sterk te zijn en vanochtend zag de koers een sterke correctie omlaag. De BTC-koers zakte plotseling van $13.700 naar ongeveer $13.400, een daling van iets meer dan 2% in een uur.
Als de koers van bitcoin hard stijgt in het weekend, dan ontstaat er vaak een zogenaamde ‘CME gap.’ In tegenstelling tot cryptocurrency-exchanges zijn traditionele financiële markten gesloten in het weekend.
De Chicago Mercantile Exchange (CME) is de grootste goederenbeurs ter wereld en biedt de mogelijkheid aan om te handelen in derivaten als bitcoin-futures.
Wanneer deze beurs in het weekend is gesloten terwijl de BTC-koers stijgt, ontstaat er dus een gat, wat de CME gap wordt genoemd. Analist Zack Voell meldt dat dit nu het vierde gat op een rij is:


Dit gat wordt meestal snel weer opgevuld, maar dat is niet altijd het geval. Van het weekend kwam al naar buiten dat er een recordhoogte te zien was in het aantal shortposities van hedgefondsen. Ondanks de prijsstijging waren er dus meerdere investeerders die een zogenaamde pullback hadden verwacht.
Hierdoor begint de koers lichtjes een bearish patroon te vormen. Zoals Michiel in zijn koersanalyse vanochtend zei, ligt rond $12.900 – $13.1000 wellicht de volgende support om in de gaten te houden. Daar ligt ook een CME gap.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
eddy-crypto-miljonair-tiener
Crypto-miljonair Eddy begon met €93 op 15-jarige leeftijd
Advertisement

Trending Bitcoin nieuws

We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
Advertisement