Bitcoin (BTC) koers zakt plotseling met enkele procenten, komt dat door de CME gap?

Zaterdag bereikte de koers van bitcoin (BTC) een nieuw jaarlijks hoogtepunt. De prijs tikte de $14.000 aan en doorbrak daarmee tevens het hoogterecord uit 2019. Het was ook de eerste keer sinds 2017 dat een maandelijkse candle boven de $13.000 werd gesloten.

- Advertentie -

Toch bleek de weerstand rond dit niveau vooralsnog te sterk te zijn en vanochtend zag de koers een sterke correctie omlaag. De BTC-koers zakte plotseling van $13.700 naar ongeveer $13.400, een daling van iets meer dan 2% in een uur.

Als de koers van bitcoin hard stijgt in het weekend, dan ontstaat er vaak een zogenaamde ‘CME gap.’ In tegenstelling tot cryptocurrency-exchanges zijn traditionele financiële markten gesloten in het weekend.

De Chicago Mercantile Exchange (CME) is de grootste goederenbeurs ter wereld en biedt de mogelijkheid aan om te handelen in derivaten als bitcoin-futures.

Wanneer deze beurs in het weekend is gesloten terwijl de BTC-koers stijgt, ontstaat er dus een gat, wat de CME gap wordt genoemd. Analist Zack Voell meldt dat dit nu het vierde gat op een rij is:

- Advertentie -

Dit gat wordt meestal snel weer opgevuld, maar dat is niet altijd het geval. Van het weekend kwam al naar buiten dat er een recordhoogte te zien was in het aantal shortposities van hedgefondsen. Ondanks de prijsstijging waren er dus meerdere investeerders die een zogenaamde pullback hadden verwacht.

Hierdoor begint de koers lichtjes een bearish patroon te vormen. Zoals Michiel in zijn koersanalyse vanochtend zei, ligt rond $12.900 – $13.1000 wellicht de volgende support om in de gaten te houden. Daar ligt ook een CME gap.

- Advertentie -
Ad
SATOS
Reviewed
€15.905,90 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€15.610,90 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€15.642,20 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€15.713,00 Kopen
4
Bitcoinmeester
Reviewed
€15.719,30 Kopen
Laatste nieuws
- Advertentie -
Expert analyses

Bitcoin even in niemandsland? Deze altcoin hou ik in de gaten!

Een paar maanden geleden leek de $20.000 heel ver weg. Na de all time high van vorige week vrijdag was het deze week weer...