Timo Bult Timo Bult
09/11/2019 07:42 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/11/2019 07:42

Bitcoin (BTC) koers zakt sterk terug en duikt onder de $8.700

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) koers zakt sterk terug en duikt onder de $8.700

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Gisteren kon op Crypto Insiders gelezen worden dat de bitcoin (BTC) koers onder de support bij $9.200 op cryptocurrency exchange Coinbase was gedoken. In de loop van de dag zakte bitcoin ver terug en dook het zelfs even onder de $8.700. De altcoins laten op dit moment ook rode cijfers zien.
Ethereum (ETH) is met een daling van 0,4% een van de minst harde dalers van de top 10 cryptocurrencies op basis van marktkapitalisatie. ETH is na de lichte daling $185,50 waard. Ripple (XRP) zakt 1% terug en is $0,2809 waard. Bitcoin cash (BCH) is de sterkste daler en zakt met 3% terug naar een waarde van $281,74.
Na de recente dalingen zakt de totale marktkapitalisatie met iets meer dan $8 miljard terug van $248,1 miljard naar op dit moment $241,1 miljard. De bitcoin dominantie, het aandeel van bitcoins marktkapitalisatie in het totaal, zakt naar 66,4%.

Duitsers hebben weer volop vertrouwen in BTC en ETH, meldt KPMG
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin (BTC)

Op 7 november kwam de bitcoin koers onder de $9.200 terecht, een belangrijk support-niveau waar de koers al meerdere keren support wist te vinden. BTC wist echter wel in de buurt te blijven en testte de $9.200 een aantal keren. Op 8 november werd de koers afgeslagen en werd een sterke daling ingezet.
De BTC koers daalde aanvankelijk naar de support die bij $9.000 ligt. Deze support begaf het na een aantal uren echter ook waarna de koers nog een sterke beweging maakte. Een low werd gevormd bij $8.660.
Vanaf dat punt lijkt bitcoin nu weer iets te herstellen. Zo testte het afgelopen nacht de weerstand bij $8.900 waarna het opnieuw terugzakte. Op dit moment test bitcoin de weerstand bij $8.900 opnieuw. Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin op cryptocurrency exchange Coinbase $8.857.
Mocht de koers opnieuw worden afgeslagen dan ligt er een support bij $8.700. In de situatie waarin BTC ook door deze support zakt dan ligt de volgende support bij $8.500. Het eerstvolgende obstakel omhoog ligt bij $9.000 waarboven de $9.200 voor weerstand kan zorgen.
Crypto Insider David heeft weer een nieuwe wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse voor je klaar staan! Benieuwd naar zijn opinie en verwachtingen? Lees hem dan snel!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie