Timo Bult Timo Bult
11/12/2019 07:54 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 11/12/2019 07:54

Bitcoin (BTC) koers zakt weer een stukje terug, vindt support bij $7.200

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) koers zakt weer een stukje terug, vindt support bij $7.200

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De koers van bitcoin (BTC) is weer een stukje verder teruggezakt. BTC bereikt hiermee de support bij $7.200 waar het sinds gisteravond stand weet te houden. Naast bitcoin kleuren ook de altcoins vandaag rood.
Ethereum (ETH) zakte de afgelopen 24 uur met 1% in waarde en is daarmee nu $146,1 waard, aldus CoinMarketCap. Ripple’s XRP (XRP) daalt 0,7% in waarde waarmee het nu $0,2221 waard is. De grootste daler binnen de top 10 is op dit moment Binance coin (BNB), dat na een daling van 2% nu $14,9 waard is. Binnen de top 10 zijn op dit moment verder geen stijgers.
De totale marktkapitalisatie nam de afgelopen 24 uur met nog eens $3 miljard af en staat nu op $197,1 miljard. De bitcoin dominantie neemt ook weer een heel klein beetje af en staat nu op 66,6%.

Bitcoin en ethereum fondsen lekken geld, CoinShares legt uit waarom
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin (BTC)

Bitcoin is na onder de $7.400 te zijn beland verder in waarde afgenomen. De recente daling drukte de BTC koers naar een low van $7.156 op cryptocurrency-exchange Coinbase, een prijsniveau waar de koers eerder vaker support vond.
Na het bereiken van dit prijsniveau kon bitcoin weer iets herstellen, echter kwam het niet ver. Als gevolg daalde de koers opnieuw terug naar het prijsgebied bij $7.200, waar het zich op dit moment bevindt. De prijs van bitcoin is op het moment van schrijven $7.204 op Coinbase.
Mocht deze support het de komende uren niet houden dan kan bitcoin verder terug zakken richting de $7.000. Houdt ook deze support het niet dan ligt er onder dit prijsniveau een belangrijke support bij $6.800.
In het geval de bulls zich kunnen herpakken en de koers weer terug omhoog kunnen duwen dan blijft de $7.400 voor nu het belangrijkste obstakel. Hieronder zou de 4-uurs Moving Average (MA) echter nog voor weerstand kunnen zorgen, welke op dit moment bij $7.350 ligt.
Onze technisch analist David van Ineveld heeft weer een nieuwe wekelijkse bitcoin (BTC) koers analyse online staan. Zijn advies: Hold your fire! Lees in zijn nieuwste analyse waarom!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie