Home Nieuws Bitcoin nieuws Bitcoin (BTC) koers zet door en breekt de $15.000, markt raakt enigszins...

Bitcoin (BTC) koers zet door en breekt de $15.000, markt raakt enigszins overbought

- Advertentie -

De bitcoin (BTC) koers begon gisterochtend aan een stijging die zich uiteindelijk ontwikkelde in een snelle rally! De $14.000 werd gebroken en op het moment van schrijven staat BTC zelfs boven de $15.000. Ook ethereum (ETH) deed vandaag goede zaken!

Bitcoin (BTC) stijging zet door, situatie overbought op uurlijkse grafiek

Op het moment van de marktupdate van vanochtend bevond bitcoin zich op een prijs van $14.455 op cryptocurrency exchange Coinbase. In de loop van de middag wisten de bulls bitcoin verder omhoog te drukken waarmee bitcoin op dit moment voor een prijs van maar liefst $15.270 wordt verhandeld.

De stijging is significant. De laatste keer dat bitcoin op deze hoogte stond was begin januari 2018! Na de snelle stijging is de situatie op de markt wel wat overbought, of overkocht, aan het raken. Dit kan een signaal zijn dat de bulls wat kracht aan het verliezen zijn.

Het gevolg hiervan kan zijn dat de koers een poosje gaat afkoelen. Dit kan door te consolideren, oftewel het zijwaart handelen van de koers, of een correctie naar beneden. De $14.000 is hierbij de eerstvolgende belangrijke supportzone. Deze overbought situatie is aanzienlijk op de uurlijkse grafiek maar ook de dagelijkse grafiek toont een overkocht beeld. Daar is echter nog wat ruimte voor een verdere stijging.

Ook ethereum (ETH) zet door

De reden achter bitcoins rally ligt waarschijnlijk bij het positieve nieuws omtrent Ethereum 2.0. Terwijl bitcoin opsteeg, hing ETH aanvankelijk nog onder de weerstand bij $400. Om 15:00 kon ethereum eindelijk in de voetsporten van BTC treden.

Ethereum steeg hiermee tot aan de volgende horde bij ongeveer $420. Mocht ook deze weerstand gebroken worden dan kan bij $445 de volgende weerstand voor de korte termijn gevonden worden.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€16.406,60 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€16.114,00 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€16.151,00 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€16.160,50 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€16.219,00 Kopen
Laatste nieuws
Expert analyses

Bitcoin koers gaat hard! All time high voor het grijpen?

Wat is het toch een feestje om elke week verslag te mogen doen van de ongelooflijke sprongen van de bitcoin koers. Hebben we nog...