Timo Bult Timo Bult
09/07/2019 08:39 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/07/2019 08:39

Bitcoin (BTC) koers zet door en heeft de $13.000 in het vizier, mogelijke correctie op de loer

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
bitcoin_BTC_koers_zet_door_en_heeft_de_13000_dollar_in_vizier_mogelijke_correctie_op_de_loer

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Nadat bitcoin (BTC) gisteren al flink wist te stijgen, is de cryptocurrency gedurende de nacht flink door gestegen. Daarmee komt BTC boven de $12.000 maar vindt het nu flinke weerstand, vlakbij de $13.000.
Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin (BTC) $12.548 volgens CoinMarketCap. Bitcoin is met een stijging van bijna 9% de grootste stijger van de top 10 cryptocurrencies. Na bitcoin is bitcoin cash (BCH) met een stijging van 3,7% de tweede grootste stijger.
Bitcoins marktkapitalisatie komt na de recente stijgingen uit op $226 miljard. De totale marktkapitalisatie is ook iets toegenomen, die staat nu op $352,9 miljard. Als gevolg van de nu nog wat achterblijvende altcoins stijgt de bitcoin dominantie verder naar een percentage van 64,1%, een niveau dat voor het laatst in april 2017 werd gezien.
Nadat bitcoin op 8 juni uit een symmetrische driehoek brak, steeg de koers in een snelle beweging tot de resistance op $12.000. Daar consolideerde de koers gisteren voor het grootste deel van de dag. Op de uurlijkse grafiek vormde de koers een zogenaamde bullish flag, een teken voor mogelijke verdere stijgingen.
En dit bleek inderdaad te kloppen. Rond 21:00 gisteravond begon bitcoin opnieuw hard te stijgen. Ditmaal wist BTC de $12.400 te bereiken, waar het opnieuw weerstand vond. Niet lang daarna maakte de cryptocurrency echter opnieuw een grote sprong.
Bitcoin kwam daarmee aan bij $12.800. Op dit prijsniveau vond de koers eerder ook al weerstand. Bij doorbraak ligt de $13.000 in het vizier, echter geeft de relative strength index (RSI) op dit moment een waarde van 75 aan, wat overbought condities signaleert. Op basis van deze indicator zou bitcoin logischerwijs eerst een tijdje moeten consolideren, of naar beneden moeten corrigeren voordat verdere stijgingen plaats kunnen vinden.
Mocht de koers inderdaad gaan corrigeren dan ligt de eerstvolgende support op ongeveer $12.400. Daaronder zou de koers support kunnen vinden op $12.000.
Heb je gisteren de wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van David gemist? Lees deze dan alsnog door hier te klikken!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie